tisdag 19 maj 2015

Tisdag


I morse vägde Ebbe 1114 gram, en ökning med 18 gram sedan i går, bra! Han är på alla sätt lika frisk som i går förutom att de har upptäckt att han bär på en bakterie som inte behöver innebära något men som gör att vi från och med nu kommer att hållas isolerade på ett och samma rum under hela vår vistelse här på sjukhuset. Det tar liksom inte slut på eländet! 

I övrigt har läkaren som förlöste Ebbe varit här och pratat med oss i dag. Jag var lite rädd för att hon skulle ursäkta folket i Lund och trycka på att allt ju ändå gick bra, men det visade sig att hon på alla sätt bekräftade det jag känner och hon har till och med lämnat en avvikelserapport som nu ska behandlas. Någon i Lund, förmodligen Gud själv, satte sig över allt och alla och riskerade Ebbes liv, så är det bara. 

Det var en stor lättnad att få det stödet och hon berättade också att när hon öppnade mig kom moderkakan ut ihop med Ebbe, den hade lossnat helt, och att jag var full med både gammalt och nytt blod. Några minuter till så hade han kanske inte klarat sig. Nu hade vi ändå sån tur att, även om han borde ha kommit ut tidigare så kom han ut i rätt tid. Vad som hade hänt om störtblödningen hade kommit i ambulansen vill vi inte tänka på. 




2 kommentarer:

  1. Rätt så, här tänkes bara framåt.
    Kram på er!

    SvaraRadera
  2. Men åh så skönt att läkaren är uppriktig och samvetsgrann. Det är ju rätt lätt för en mindre nogräknad person att sopa saker och ting under mattan...

    SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid.