söndag 29 maj 2011

Söndag

I dag har maken ätit sniglar medan vi andra tittade på. Min redan dåliga aptit fick sig dock en rejäl törn av snigelsörplandet och jag fick lämna kvar hälften av maten på tallriken.


Efter maten var det dags att köra maken till flyget. Eira tyckte att det var väldigt konstigt att han skulle åka till Valladolid IGEN! Men det verkar faktiskt som vi har bestämt oss för både hus och skola, och den här veckan ska flyttfirma och flyttdatum bestämmas. Företaget vill ha in tre kostnadsförslag innan de väljer flyttfirma.


Efter att vi tillbringat eftermiddagen i Costa Ballena med titosarna och goda vänner kom vi hem till en pool redo för bad. Eira somnade tyvärr i bilen men de andra två busarna skulle självklart inviga poolen. På bilden nedan lär storebror lillebror att simma. Lukas kastade sig i flera gånger och tog ett par sjunkande simtag innan storebror fångade upp honom och hjälpte honom till kanten. Tänk om de kunde vara lika goda vänner hela tiden. Men det är bara njuta av stunden när den kommer, och så länge den varar.  




Inte alltid det går att göra två saker samtidigt

Att fylla poolen i trädgården innebär att jag får gå ner och borsta tänderna. Vattentrycket klarar nämligen inte av att både fylla pool och föra vatten ända upp till övervåningen. Men nu är snart poolen igång och vi kan njuta av den ett par veckor innan vi flyttar.

fredag 27 maj 2011

Rättning

I dag fick jag lite andra uppgifter från sonen angående klasskompisens avstängning. Tydlig fick han bara en varning i går och det krävs tre varningar för att bli avstängd. Jag vet inte riktigt var i informationsflödet som felet uppstod men jag är i alla fall glad över att straffet blev betydligt mildare än vad som målades upp från början.

Besök

Titta vem som kom i går kväll, sent! De två små på bilden är hemma i dag och myser med pappa. Den stora ska förhoppningsvis på utflykt men det duggar lite så man vet aldrig.

torsdag 26 maj 2011

Hårt straff

I dag blev en av stora sonens klasskompisar avstängd en vecka från skolan. Han hade juckat med först en boll och sedan en mapp framför engelska fröken. Nu vet inte jag om det hände något mer som sonen inte känner till eller berättar, men EN vecka! Jag har aldrig under mina skolår varit med om att något blivit avstängd ens en dag. Får man avstänga elever i Sverige?

Den här pojken är nio år och busig. Han har inte gjort någon illa, inte försökt tända eld på skolan, inte spottat fröken i  ansiktet ... För mig är det dessutom svårt att bemöta detta på ett bra sätt. Sonen måste leva i den skolmiljö han blivit satt i och följa de regler som finns. Samtidigt tycker jag att det är så vansinnigt fel från frökens sida att jag inte helt kan låta bli att uttrycka det. Jag har förklarat för honom att jag det är viktigt att lyssna och sköta sig men att jag inte tycker att det som hänt är rättvist. I morgon ska de dessutom på utflykt, något som klasskompisen nu missar.

onsdag 25 maj 2011

Fin

Någon har varit i sminkväskan igen!! Det var inte meningen att lilla fröken skulle vara hemma i dag, men en mycket orolig natt med så gott som ingen sömn för vare sig henne eller mig fick mig att hålla sötnosen hemma i dag. Och eftersom mamman jobbar är det bäst att passa på att göra så många bus man bara hinner.

tisdag 24 maj 2011

Varmt och jobbigt

Nu har värmen kommit på riktigt till södra Spanien, 35 grader har vi idag, ungefär. Det märks på barnen att värmen tar på dem. Eira sover siesta varje dag efter att inte ha sovit siesta en enda gång på minst ett år. Grabbarna är grälsjuka och slåss hela dagarna. Den stora är dessutom inne i någon fruktansvärd trotsålder som får mig att starkt tvivla på min förmåga som mamma. Trötta, är vi!!

Men flyttplanerna, och pappersarbetet som kommer med det, går framåt. I dag hade jag en flyttgubbe här som ska ge oss ett kostnadsförslag. Vi måste träffa minst två till eftersom makens företag bekostar flytten, men vi är i alla fall på gång. Husjakten i Valladolid går långsamt men framåt och jag har faktiskt bokat resa till Sverige "redan". Vi åker den 24 juni och stannar nog nästan hela sommaren. Efter det blir det raka vägen till Valladolid och vårt nya liv. Jag ser väldigt mycket fram emot både semestern och allt det nya!

måndag 23 maj 2011

Liten!

Allt såg bra ut och det var bara en liten där inne. Även om jag redan känt fosterrörelser var det ändå skönt att få en bekräftelse på att allt är som det ska. Jag fick frågan om jag ville göra fostervattensprov eller nupp och kub-prov men jag avböjde. Vi har pratat om det och kommit överens om att vi ändå inte skulle göra en abort, så det känns onödigt.

Här har ni alltså första bilden på fyran!

Måndag

Och vilken måndag! Jag var helt slut när jag väl lämnat av alla barnen på respektive skola. Vissa dagar blir allt fel, precis allt!

Annars är det en spännande dag i dag: om två timmar ska jag på ultraljudet för att få se pyret i magen. Lite ledsamt känns det samtidigt eftersom maken för första gången kommer att missa ett ultraljud. Jag har i alla fall bett min svägerska att följa med för att slippa vara helt ensam. Jag håller tummarna för att allt ser bra ut, även om jag just i dag inte kan förstå hur jag ska fixa fyra barn!!

lördag 21 maj 2011

Lördagsaktiviteter

Viktor är bjuden på primera comunión i dag. Vi andra ska käka pizza och hänga i trädgården med farmor, fabror, faster och lillkusinen. Vädret är helt fantastiskt, äntligen!

fredag 20 maj 2011

Sällskap

Tidigt i morse körde jag mamma till flygplatsen, men ni ska inte tro att jag är ensam för det. När inte mina tre mycket livliga barn är hemma, har jag knodden i magen som håller mig sällskap. De senaste dagarna har jag börjat känna av små knuffar och "fladdringar" och i dag har det pågått i princip hela dagen. Jag har precis gått in i vecka tretton så lite tidigare än med de andra tror jag att det är. Och det ska bli väldigt spännande att se den lille när jag ska på ultraljud på måndag.

torsdag 19 maj 2011

Feriabilder

Förra veckan var det feria här i staden, från onsdag till måndag. Ferian är något som anordnas varje år och som väldigt många ser fram emot. Det är också vanligt att de som kanske flyttat från hemstaden kommer hem just under ferian för att träffa alla gamla vänner. Jag älskar ferian och har gjort sedan första gången jag fick uppleva den, 1997. Stämingen, maten, de vackra klänningarna och alla vänner gör det svårt att inte tycka om ferian. Mamma har också lärt sig att uppskatta den och tycker alltid att det är mysigt att vara här just den veckan. Barnen älskar också ferian, kanske mest på grund av nöjesfältet som besöks flitigt, men ändå. I år kom även vår god vän Hans på besök. Han är också en stor feriaentusiast. När Hans hade åkt i måndags och Lukas frågade var han var svarade Eira: "Está en la feria!"

 Eira dressad för en tur till ferian. Vi lyckades med nöp och näppe övertala henne att lämna platsklackarna hemma.
 Lukas och mormor i vattenkarusellen.
 Fina tjejer väntar på sin tur.
Karusellkompisar en feriasöndag.
 Hans och Lukas på väg till ferian. Vi bor så när så vi kan gå dit.
Hans och Eira blev riktigt goda kompisar. Det var ofta man hittade Eira i Hans knä under de dagar han var här.

onsdag 18 maj 2011

Bakslag

Jag skulle aldrig ha skrivit att jag mådde bättre. Och på fredag blir jag ensam, igen.

lördag 14 maj 2011

Magen!!

Sara efterfrågade en magbild, så här kommer den första av säkerligen ett antal magbilder.

Jag mår bättre. Illamåendet börjar ge mig sig och med det är även humöret på väg upp. Skööönt!!

Feriafredag

I går tog jag mamma och Hans (en gammal, fantastisk vän som är här och hälsar på) med mig och gick till ferian för att träffa las suequis, mitt svenskgäng. Vi dansade, åt, skrattade, träffade en massa andra vänner,  och njöt av den underbara stämningen som alltid råder på ferian. Mamma och Hans gick hem vid tolv för att avlösa svärmor medan jag stannade kvar och dansade lite till. Vid tre körde jag hem ett helt billass med andra feriafirare innan jag själv fick krypa ned i sängen och njuta av att vara helt nykter och inte alls särskilt mycket fattigare än innan feriakvällen. Det har helt klart sina fördelar att vara gravid!

I dag blir det förmodligen stormöte här hemma för att titta på ESC! Det kommer att bli minst lika roligt. Synd bara att Viktor inte är här. Han älskar våra schlagerkvällar. Men jag tror nog att han har det bra med sin pappa och de andra rugbykillarna i Valladolid.

torsdag 12 maj 2011

Feria!!!

Nu är bästa gänget samlat på ferian!! Halva priset på alla karuseller i dag, vilket vi trebarnsmammor är tacksamma för. Dessutom lagom varmt och lagom med folk, perfekt!

Schlager!!

I kväll är det dags för Saade att försöka ta Sverige till final i Eurovision Song Contest, men efter att ha hört Finlands bidrag spelar det ingen roll för min del. Heja Finland!!

onsdag 11 maj 2011

Saknar

Vi saknar mannen på bilden mycket. Särskilt jag och hon som sitter i knät på honom på bilden. När hon blir trött och ledsen ropar hon alltid: "Quiero mi papi!" Hon brukar också säga att hon vill åka till Valladolid nu. Viktor kommer att få träffa sin pappa innan alla oss andra, eftersom han ska spela spanska mästerskapen i rugby i Valladolid i helgen. Orättvist, som Lukas skulle säga. 

Te echamos de menos, älskling.

(Att mamman är gravid och gråtmild gör ju inte saken bättre heller ;)


tisdag 10 maj 2011

Ingen hjälp att få

Vatten och koksaltlösning var det enda hon kunde komma på. Slemlösande, som jag var ute efter, finns tydligen ingen som gravida får ta. Jag hostar vidare och hoppas på bättre tider.

Fortfarande sjuk

Kalashelgen tog visst helt knäcken på mig för nu har hostan blivit så jobbig att handskas med att jag bokat tid hos min huskläkare i dag. Det är framför allt för att hon ska berätta för mig vad jag kan ta för att lindra det hela. Jag har väldigt svårt att sova på nätterna och i går kräktes jag två gånger på grund av hostan.

Annars är det bra. Magen börjar bli oförskämt stor, barnen är friska och min snälla mamma skämmer bort mig på ett förskräckligt vis. Jag är lite smått panikslagen över hur jag ska klara mig när hon åker. Jag måste i alla fall bli ordentligt frisk innan dess. Bara tio dagar kvar nu.

lördag 7 maj 2011

Färdigt

Jämnt (sista klippningen utfördes av mig), superlockigt och jättefint!! Men Eira är inte nöjd: hon ville ha likadan frissa som Lukas.

Hos frissan igen

I dag är det Eiras och min tur.

torsdag 5 maj 2011

Kalasbilder

Tyvärr har min kamera dött så alla bilder är tagna med mobilen, därav den dåliga kvaliteten, men de är i alla fall ett bevis på att vi höll kalas hela dagen lång.
Vi började med att fira med släkten. Paella, tortilla de patatas, chorizo, queso och på det jordgubbstårta. Bästa blandningen precis som alltid.


Vid sex kom sedan kompisarna och här öppnas paket på löpande band.


Vi hade tur och regnet tog lite uppehåll så vi kunde skicka ut busarna en stund. Här har vi ordnat med säcklöpningsturnering. På den här bilden kan ni även se ett bevis på att maken kom hem över dagen.

Efter motionen var det dags för fiskdamm. Alla fick självklart en godispåse till slut, men några drog upp frysta räkor, strumpor, ruttna bananer etc. Förr om åren har vi haft piñata men eftersom vädret var lite lagom ostadig valde Viktor fiskdamm. Eftersom de spanska barnen inte är vana vid detta uppskattades det mycket, trots att de är så gamla som nio år.

 Kalaset avslutades sedan med film och pizza (den hade inte anlänt än när bilden togs). Sista gästen hämtades strax innan tio (vi hade sagt att kalaset skulle vara över nio) och det var en mycket nöjd son som kort därefter kröp till kojs.

måndag 2 maj 2011

Sjukstuga

Jag ska skriva om kalaset och makens blixtvisit, men just nu är det sjukstuga som gäller. Jag återkommer när vi mår lite bättre.