tisdag 22 januari 2013

E-bokens baksida

Att inte behöva tända lampan för att läsa, att kunna låna böcker från biblioteket i Sverige och på några sekunder vara igång med läsningen, att med detta ha fri tillgång till svensk litteratur, det är helt underbart, nästan magiskt.

Att ligga i sängen och läsa en god bok, slumra till och väckas av att iPaden har landat rakt i pannan, det är medaljens baksida.

10 kommentarer:

  1. HAAHAHAHA! Inget gott som inte för något ont med sig. Eller hur var det nu...? :D

    SvaraRadera
  2. Går det att ladda ned böcker till surfpklattan eller måste det vara e-book? Hinner aldrig läsa nu för tiden men barnböcker kan man väl också ladda ned?

    SvaraRadera
    Svar
    1. E-böcker är ju helt vanliga böcker i elektroniskt format. Om du har ett biblioteksnummer på ett svenskt bibliotek kan du gå in på e-lib och låna böcker. Supersmidigt och helt underbart.

      Radera
  3. Later smidigt det där med att kunna lana svenska böcker men jag är fortfarande lite emot det där med elektoniska böcker...jag vill känna boken i handen, lukten, vända blad, vika hörnen...fast samtidigt sa ser jag ju alla positiva saker med E-böckerna...du kan ju tex ta med dig hur manga böcker som helst (nästan) och dom tar ingen plats eller vikt om du nu ska nagonstans..:)

    Vi far se, men för tillfället haller jag mig till pappersböcker :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte precis som du och hade inte någon som helst tanke på att använda mig av e-böcker. Men när jag upptäckte det här med e-lib och att jag faktiskt kunde använda iPaden jag redan hade, ja då fastnade jag. Nu läser jag nästan bara på paddan.

      Radera
  4. Folk är på mig om det där men jag håller envist emot. Det verkar vara en lyx att kunna låna svenska böcker från biblioteket, men jag vill, precis som Ulrika, hålla i pappersboken. Det är litegrann som att jämföra fotografering med dia och digital fotografering.
    Men vem vet. Rätt som det är faller jag dit också. J har en elektronisk bok, kanske kunde jag låna böcker till den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lovar att jag också var totalt emot och visste inte ens att jag faktiskt hade en surfplatta som gick att använda, men nu är jag som sagt övertygad. En annan fördel är att ungarna inte kan få tag på den och endera lägga ihop boken eller dra ut bokmärket. Jag har faktiskt gett upp läsningen av ett par böcker efter att jag fått leta mig fram till rätt sida varenda gång jag skulle läsa.

      Radera
  5. Det händer mig hela tiden :)
    Fast hellre läsplattan än en inbunden bok (men sådana är jag å andra sidan inte så bortskämd med sedan jag blev utlandssvensk)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant, inbundna böcker kan också göra ont, men jag lyckades få en rejäl smäll av paddan, den kanske är tyngre än läsplattorna : )

      Radera

Tack för att du tog dig tid.