torsdag 20 december 2012

Torsdagslugn och skolstress

Barnen ligger i sina sängar, maken är på julmiddag och jag sitter här i soffan och njuter av lugnet.

I morgon får barnen jullov och detta firas med julfestival som de närmast sörjande är inbjudna att bevittna. Det har övats sånger och danser i att par veckor och det ska bli spännande att se resultatet. Äldsta sonen var riktigt nervös när han gick och la sig.

Betyg för den här terminen fick de redan i går. Det var väldigt blandade resultat, eller ett väldigt bra fullt med positiva små noteringar och ett inte lika bra fullt ned tråkiga negativa kommentarer. Nu handlade inte det negativa om dåligt uppförande eller brist på förmåga utan om dålig ordning och glömda läxor, men om syftet med detta är att motivera så är de väldigt fel ute. Jag orkar nog inte gå in mer på detta men det är som vanligt galet enerverande att ha med det spanska skolsystemet att göra.

För övrig hade sexåringen med sig en lång lapp med anvisningar om vad som ska göras under lovet. Fröken hade även skrivit att alla dagar som inte är helgdagar ska de göra läxor för att inte tappa den goda studierytmen.

Näpp, nu säger jag inte mer om detta.

2 kommentarer:

  1. Jag tror att det spanska och det italienska skolsystemet är ganska lika. Det här med läxor över loven är då samma i alla fall... Vi vuxna är lediga när vi är lediga, varför får inte barnen vara det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt, för det vore ju synd om barnen fick vila, leka och bara vara i ett par veckor!!

      Radera

Tack för att du tog dig tid.