onsdag 5 december 2012

Kalaset

I söndags morse var det en mycket förväntansfull liten tjej som vaknade tidigt och möttes av ett paket från farmor.

Paket i julpapper är nog något hon kommer få leva med.

I paketet låg en jättefin klänning med tillhörande strumpbyxor som hon tog på sig direkt efter att frukosten hade intagits och det första adventsljuset hade tänts. Bara en liten stund senare hade både Eira och Erik trillat nedför källartrappan och klänningen var mer röd än lila, som den var från början. Chock och lite smått panik innan vi hade fått klart för oss att båda barnen var okej. Eira hade fått tag i ett av lillebrors ben och vilket förmodligen räddade honom från mycket större skada, och själv hade hon ett jack i bakhuvud som orsakade blodbadet. I stället för kalasförberedelser blev det att åka till sjukhuset och få såret sytt, även om det var klamrar och inte stygn som användes. Som tur var mådde hon bra och vi behövde inte ställa in kalaset som skulle hållas på eftermiddagen.

Jag hade tänkt ta en massa bilder men efter olyckan och det kaos som bröt ut när huset fylldes av 14 femåringar satte stopp för de planerna. Det lektes, åts, fiskades och röjdes helt allmänt i drygt två timmar och födelsedagstjejen var mycket nöjd när det hela var över. Hon fick tre jättefina presenter och resten av vännerna hade pengar med sig. De tog vi med oss i måndags och åkte till Rio Shoping för att införskaffa en tvillingvagn till dockorna och äta middag på Burger King med hela familjen. Kan ju inte bli mycket bättre.

Här vankas det tårta.

Paketöppning. 

8 kommentarer:

  1. Men herre gud vilken start på dagen !!! Tur att det gick bra trots allt..
    Kalastjejen ser nöjd ut <3
    Kram på er Petra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi är glada att det gick bra för det kunde verkligen har slutat riktigt illa.

      Radera
  2. Usch så hemskt att de båda trillade ner för trappan! Och på en festdag också. Men hon ser ganska glad ut ändå. Kul att hon äntligen fick ha sitt efterlängtade kalas :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon var så nöjd med sitt kalas och jag är så glad att vi inte behövde ställa in det hela.

      Radera
  3. Så komiskt att ha med sig pengar i present på ett barnkalas. Ingen kan påstå att de inte har humor, de dära spanjackerna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De har bestämt i klassen, eller egentligen på hela skolan, att lägga en viss summa per barn i stället för paket och på detta sätt kunna köpa en fin present i stället för att få 15 små skitsaker. Praktiskt och riktigt smart när man väl har vant sig vid det.

      Radera
    2. Hihihi, låter jättepraktiskt. Jag ska föreslå det på ongarnas dagis. De kanske kan sätta in pengarna direkt på mitt bankkonto. De behöver egentligen inte komma på kalaset alls, bara skicka pengarna.

      Radera
  4. Kul för Eira med kalas! Tur att båda klarade det otäcka
    Fallet bägge två❤❤



    Kramar mormor !

    SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid.