onsdag 30 november 2011

På gång, hoppas jag

Vaknade halv tre med förvärkar som höll i sig till framåt sju.

Nu kommer de lite då och då och det blir säkerligen igen bebis i dag, men kanske i morgon.

måndag 28 november 2011

Ingen bebis än. Om ni nu trodde det.

Jag njuter av att ha hela familjen här. I dag har vi varit hela förmiddagen på öppna förskolan och hela eftermiddagen på badhuset. Det var längesedan vi hade så här mycket tid tillsammans och bara det är värt en hel del. Det enda som är lite synd är att min kropp inte orkar lika mycket som jag skulle vilja, men det är kanske inte så konstigt.

Vad gäller förlossning så har jag känt av lite förvärkar, men mest så här när jag har rört mig lite mer än vanligt. Jag har ju några dagar kvar till bf men det hade varit så skönt att få föda snart. Det är nog bara när man är gravid som man längtar så här mycket efter att få ont.

lördag 26 november 2011

Min familj

Nu är hela familjen här och vi blandar dip. Kan inte bli bättre!!

fredag 25 november 2011

Ett dygn

Så länge är det kvar tills jag har hela min familj på plats. Det känns helt, helt underbart och nästan lite overkligt. Vi har bestämt att mamma åker och hämtar dem, i fall vattnet skulle gå eller förvärkarna dra igång, och jag har morbror och kusiner i närheten i fall jag skulle behöva åka till förlossningen. Någon får ta Eira och någon köra. Men det kommer inte att hända för min unge är tillsagd att vänta in sin pappa. Det är lika bra att visa vem som bestämmer redan innan de kommit ur magen.

torsdag 24 november 2011

Hjälp!

Ni som känner mig vet vilka problem jag och maken alltid har haft med att välja namn till våra barn. Denna gång är självklart inte något undantag. Jag vill därför fråga er om ni har några bra förslag på namn?

Vi har ett flicknamn och ett pojknamn, that´s it. Och jag är inte säker på något av dem. Sedan har jag några som maken inte gillar och han några som jag inte gillar. Jag är rädd för att liten kommer att få heta just "liten".

onsdag 23 november 2011

Redo för nedräkning

Tre dagar kvar tills killarna anländer. Barnvagn är inköpt och bäddad med nya fina lakan. Den elastiska sjalen är nytvättad. Ny kamera kom med posten i går. Bebisens byrålåda är tillräckligt full för att räcka den första tiden (ska dessutom en sväng på Polarn i kväll). Ett blöjpaket står bredvid den nya skötbädden och bröstvårtskrämen ligger i necessären. Maken kommer med en ny pump och det enda som fattas är en liten nappflaska. (Japp, tänker både amma och pumpa så alla får mata.)

Jag känner mig väl förberedd och satsar hårt på förlossning på söndag!!

tisdag 22 november 2011

Lagom aktivitet för en höggravid.

Ligga i en solstol och läsa. Ligga i ett badkar med tända ljus och läsa. Ligga på soffan och läsa. Ligga i sängen och läsa. Ryggläge med en god bok är med andra ord hur jag skulle vilja fördriva tiden fram till förlossningen.

Det är faktiskt det enda positiva med att maken inte är här: jag kan läsa så länge jag vill på kvällarna och även på nätterna när jag vaknar och inte kan somna om. Jag är halvvägs genom tredje boken sedan jag kom hit och jag kan faktiskt inte påminna mig när jag hade så mycket tid till läsning senast. Underbart på många sätt.

söndag 20 november 2011

Bara sex dagar kvar

Min vackra unge har spelat match i helgen. Jag längtar mig tokig efter honom och de andra två männen i mitt liv. Dessutom tycker jag att han ser större ut än när jag åkte, är det möjligt?!


torsdag 17 november 2011

Förberedelser

Det är inte långt kvar nu, 2 veckor lite drygt, och jag känner att det är hög tid att förbereda en del saker. I dag har jag köpt en mapp att lägga alla papper och provsvar som ska med till förlossningen. I natt låg jag och gjorde upp en lista över vad som ska med i bb-väskan och nu håller jag på med en spellista i iTunes.

Jag har också en klar målbild som jag tänker använda mig av när det blir som djävligast under förlossningen: en helt nyfödd, underbart ljuvlig liten bebis som ligger på mitt bröst och söker efter bröstet. Jag kan känna hur det känns, kommer så väl ihåg detta helt fantastiska som jag aldrig någonsin skulle vilja byta mot något annat. Och vad är lite smärta då?

onsdag 16 november 2011

Fröken trots

Det här med att bo hemma hos mormor har triggat min dotters trotsgener på ett i det närmaste överväldigande sätt. Kanske spelar det även in att vi numera umgås dygnet runt. I vilket fall som helst innebär detta att jag inte är ett direkt önskvärt inslag i min dotters liv för tillfället, vilket kan illustreras med denna lilla scen som utspelade sig vid middagsbordet i måndags:

Modern, jag, satt och tittade på sin dotter när hon petade i maten. Varpå dottern, Eira, säger:

- Är du ledsen?
- Nej, älskling, jag bara tittar på dig för att jag älskar dig så mycket.
- Mamma, vad sa jag i går!? Jag Älskar Inte Dig!!

måndag 14 november 2011

Snart blir det till att köpa rollator

Jag hade tid på mvc i dag. Eftersom jag jobbade lite på morgonen blev jag lite sen och bestämde mig för att låna mammas cykel för att hinna i tid. Det var ett tag sedan jag cyklade och min bakdel tyckte att det var så där lagom rolig upplevelse, bakdäcket såg inte heller ut att ha det för roligt. Självklart ignorerade jag detta och trampade på i ganska god fart. Det var i alla fall vad jag själv tyckte ända tills jag svängde in på den gata som mvc ligger på och då helt plötsligt blev omkörd av en dam i 65-70-årsåldern.

lördag 12 november 2011

Lite mindre gnälligt

Mår nog lite bättre i dag, trots jobbig natt efter en alldeles för omfångsrik middag i mycket trevligt sällskap. Hade bara solen kikat fram tror jag faktiskt att den här dagen hade känts riktigt bra. Visst är det skönt att det inte är så kallt men att leva i ständigt halvdunkel gör inte någon glad. (Oj, skulle ju gnälla mindre.)

Bara två veckor kvar tills grabbarna anländer. Det ska bli helt underbart att ha dem här och sedan få välkomna nummer fyra till familjen. Längtar, lääääängtar ...

torsdag 10 november 2011

Trött

Mår verkligen inte bra. Förkylningen släpper inte sitt grepp och det känns som jag har en hjälm över huvudet som trycker mot tinningarna. När jag ringde hem i morse för att höra hur det var med stora sonen, som också är sjuk, frågade han vem jag var. "Det låter inte som du, mamma."

Det är inte annat än att jag tycker lite synd om mig själv och längtar extra mycket efter maken.

onsdag 9 november 2011

Solsken

I går bröt solen igenom det gråa dis som legat som ett lock över staden sedan vi kom hit. Som den svensk jag är började genast en fras upprepas i mitt huvud: "Solen skiner, vi måste passa på att gå ut!" Under de år jag har bott i Spanien har denna fras egentligen bytts ut mot "Solen skiner, vi stannar inne!", men det är fascinerande hur snabbt man programmeras om igen. 

Sagt och gjort, vi trotsade snor och hosta och tog oss till parken för lite lek. Vi tog till och med lite bilder bland de höstiga löven för att riktigt visa hur härligt det är i Sverige när solen skiner. (Nämnde jag att det i princip är första gången vi sett solen sen vi landade på svensk mark?)


tisdag 8 november 2011

Status

Snor i floder, lock för öronen, whiskeyröst av det osexiga slaget ...

Dessutom var det en liten dotter som vaknade i natt och grät för att hon längtade efter sin Lukas och därmed självklart fick ligga i min säng resten av natten. Inte mycket sömn och ont i hjärtat blev helt logiskt följden av detta. Tur att resten av familjen kommer om två och en halv vecka. Vi saknar våra killar.

(Jag glömde hostan och nysningarna ...)

måndag 7 november 2011

Vecka 36+2, tror jag

Bara mage, som man brukar säga ; ) 5,8 kilo hade jag gått upp sist så just den här gången kanske det faktiskt bara är mage, och tuttar.

söndag 6 november 2011

Tyst och förkylt

I formiddags åkte syrran och barnen tillbaka ner till Skåne. Det har varit helt underbart stökigt, roligt och galet.

I dag har jag vilat, legat på soffan och försökt sova bort en förkylning. Än så länge biter den sig fast men i morgon tänker jag vara frisk. Om det inte blir så olyckligt att jag får yngsta syskonbarnets halsfluss. Den som lever får se.

fredag 4 november 2011

Unika kläder

För ett tag sedan bad jag en mycket god vän att sy något fint till den lilla som är på väg, och det här är resultatet:

En supersöt omlottbody med matchande mössa och bruna velourbyxor som kommer att bli jättefina på bebisen.

Mamman som har sytt detta jättefina set har startat en blogg där hon visar vad hon syr och där du även kan lägga en beställning. Titta in hos NenaNåna och beställ något till era egna små eller presenter till någon annan.

Kusinmys

På väg till öppna förskolan.

onsdag 2 november 2011