onsdag 29 juni 2011

MVC och lite shopping

>

> I dag har jag varit och skrivit in mig på min gamla mvc. Jag ska göra ett ultraljud också innan jag åker hem sen får vi se var jag föder.
>
> Efter mvc tog vi en sväng på stan och jag köpta första lilla bodyn till bebisen. Det var rea så jag kunde inte låta bli. Tänk att det kommer en sån där liten en om några månader!
>

tisdag 28 juni 2011

Fler traditioner

Premiär för Allsången! Små barn som små ljus på kuddar på golvet. Måns sköter sig riktigt bra tycker vi.

Sommaridyll

En helt fantastiskt dag på stranden med sex kusiner som hållit sams i princip hela dagen. Till och med jag och syrran är de godaste av vänner ; ) Det är bra fint i Sverige på sommaren.

Smitare

I dag anländer flyttlasset till den nya adressen i Valladolid, eller Simancas för att vara helt korrekt, och jag kommer att tillbringa dagen vid Väners strand medan maken sliter i huset. Jag har lite dåligt samvete för detta, känner mig som en smitare. Kanske hade jag också gärna varit med och möblera, bestämma hur vi ska dela upp rummen. Jag har ju inte ens sett huset!

Jag är dock helt övertygad om att vi kommer att få en underbar dag på stranden, för i dag är det helt underbart väder i Värmland.

måndag 27 juni 2011

Dubbel kärlek

Finns det hjärterum finns det stjärterum.

Kusiner

Fyra av sex. Småtjejerna fick inte klättra upp på lekhustaket.

Sommarläsning

Mitt första bokinköp. Jag hoppas att den är så bra som alla säger. Jag hoppas också att jag hinner läsa den trots att jag semestrar med tre små tidstjuvar. I dag får vi även påfyllning med ytterligare tre små marodörer. Men man vet aldrig: tre plus tre kan kanske innebära lästid för mammorna. Jag hoppas även på det.

söndag 26 juni 2011

17 veckor

17 veckorsmagen och jag ska snart i väg på zumba. Tur att mamma finns så jag får träna i alla fall en gång i halvåret.

Traditioner

Den här bilden känns igen!

lördag 25 juni 2011

Fiskepolare

Fiske redan första dagen. Vi får se om det blir någon storfångst.

Hej Sverige

Klockan 01:30 i går natt anlände vi till Värmland. Resan gick bra. Den enda som var lite otålig var Eira och jag är glad att det inte satt någon i sätet framför henne.

I morse sov jag till 10:00, fråga mig inte hur det gick till, och Lukas sover självklart fortfarande. Nu hoppas vi bara att vädret blir lite bättre till i kväll när vi tänker grilla med en liten samling släktingar. Det är ta mig tusan riktigt kallt just nu.

onsdag 22 juni 2011

Sista dagen i skolan och även packdagen

Fins det något mer oemoståndligt än sovande små barn? Tyvärr måste jag väcka sötnosen om bara en liten stund för att köra henne till sista dagen i skolan. Efter det fortsätter jag till huset (vi flyttade in hos svärmor i går) för att möta upp ett gäng flyttgubbar. De ska packa ner hela huset åt mig, minus fem lådor som jag har packat. Jag har i flera veckor tänkt på detta som en lyx men idag känns det mest bara obehagligt att de ska rota runt bland våra grejer. Jag har dock inget val så det är bara att gilla läget.

måndag 20 juni 2011

Bloggtorka

Den här veckan har vi jobb, skolavslutning, rensning av hus, packning, flytt och resa till Sverige. Ni får ursäkta om det blir lite dåligt med uppdateringarna.

fredag 17 juni 2011

Fredagsbestyr

I dag har jag och Viktor varit i Eiras klass för att bjuda på glass och ha lite avskedsfest. I onsdags gjorde jag samma sak i Lukas klass. Fröknarna fick identiska avskedspresenter: blomma i kruka och egenhändigt målad teckning, som försetts med ett litet passkort på respektive barn och sedan ramats in. Eira var riktigt nöjd med sitt verk.

Att Viktor var hemma i dag beror på huvudvärk som inte vill ge med sig. Fast han sa själv att han mest märker av den när han har tråkigt. Detta gjorde också att han fick följa med mig till barnmorskan i morse. Där fick vi reda på att blodtrycket var bra och att jag vägde ett halvt kilo mindre än på invägningen. Mycket mer blev inte sagt och eftersom jag inte ska dit fler gånger blev det ett kort besök. Nästa bm-besök blir i Sverige.

torsdag 16 juni 2011

Vecka 15 + 4

Jag håller vad jag lovar: mage med tillhörande gravidmonster!

Semester nu!

Vissa dagar blir det bara för mycket av det goda. Vissa dagar tänker man att de stackars barnen borde ha valt att komma till en mycket snällare, tålmodigare och mer kärleksfull mamma. Vissa dagar vill man bara lägga sig i sängen, dra täcket över huvudet och glömma att man finns.

Men i dag känns allt lite bättre.

måndag 13 juni 2011

Tycka om eller inte

Åh, vad jag tycker om att jobba!

Åh, vad jag inte tycker om att packa flyttlådor!

lördag 11 juni 2011

Kackerlacksdräparen

Varje år vid den här tiden brukar vi få in en eller ett par flygande kackerlackor i huset. Helt plötsligt kommer en stor, svart kackerlacka springande över golvet, alltid på övervåningen, och lika plötsligt och något desperat ropar jag efter min räddare - make - för att han ska ta hand om saken.

I förrgår stod jag öga mot öga med sommarens första kackerlacka, eller satt kanske jag ska säga. Jag hade nämligen slagit mig till ro på toaletten för kvällskissningen när besten helt oprovocerat kom sprintade mot mig. Jag kastade upp fötterna på badkarskanten och skrek åt otäckingen att han skulle stanna. Hur befängt detta än låter så fungerade det. Kackerlackan blev stående stilla på badrumsmattan framför mig.

Jag börjar nu söka av min närmaste omgivning i jakt på ett vapen. Efter att ha avfärdat ett paket med trosskydd som lämpligt tillhygge, fastnar blicken på en ubåt i plast som det brukar lekas med i badet. Jag väger den i handen och dess tyngd övertygar mig. Snabbt och hårt slår jag till och träffen är perfekt. Jag har dräpt min första kackerlacka och känner mig riktigt nöjd med mig själv, självklart inte på grund av själva dödandet men för att jag faktiskt klarar nästan allt på egen hand. Vem behöver en make när man har en plastubåt?!

tisdag 7 juni 2011

Från den ena sysslan till den andra

För bara några minuter sedan skickade jag in ett arbete som har varit ovanligt slitigt att ta sig igenom och upptäckte att jag nu har en och en halv timme på mig att vika all tvätt som blivit liggande den senaste veckan. Jippi!!

God morgon

I dag var det bara en liten skrutt som kördes till fritids. Den andra lilla skruttan har sovit hos farmor. En något lugnare morgon än vanligt med andra ord. Jag hoppas att er morgon har varit, eller är, lugn och fin.

måndag 6 juni 2011

Glad nationaldag!

Det firas nationaldag i Sverige i dag och jag vill inte vara sämre.
Sen, när jag har lite tid över, ska jag blogga på riktigt.

fredag 3 juni 2011

onsdag 1 juni 2011

Spanska gurkor

Jag är glad att de spanska gurkorna har bedömts fria från skuld, samtidigt är jag också ledsen över den skada som de tyska myndigheternas första dom orsakat grönsaksodlarna i Almería. Jag blir också djupt bekymrad när min  mamma ringer och säger att hon har hört att man gödslar med människoskit i Spanien. Jag läste även kommentarer på dn.se där det påstods att man vattnar med avloppsvatten. Är det verkligen den bild vi nordbor har av spanjorerna? Är det lättare att tro att smittan kommer från Sydspanien är från Tyskland?

Mina spanska vänner har dragit igång en kampanj på facebook där alla uppmanas att köpa minst ett kilo gurka i morgon för att stödja grönsaksodlarna. Jag kommer självklart att delta.