måndag 20 maj 2013

Allt för god

Funderar lite på varför det är så att vi inte har haft några problem med bitningar sedan förra gången vi hade ett barn i svensk förskola? På alla år i Spanien har inget av mina tre barn blivit bitna. En månad in på Eriks förskoleliv ser han ut som ni kan se. Och det bör påpekas att denna bild togs i morse och inte i fredags när det hände. Ni kan kanske själva föreställa er hur det såg ut då.

Jag hoppas innerligt att det var första och enda gången!

15 kommentarer:

  1. Fy!!! Stackars liten :( Det hade verkligen varit intressant att veta vad det beror på. Är det bara en slump?!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte alls att det är en slump. Det som på många sätt är en fördel med de svenska fördelarna (större utrymme, fri lek) har ju helt klart även sina nackdelar.

      Radera
  2. Oj!
    Någon teori om varför?
    Här har vi lilla Loppan som har börjat bitas... :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som jag skrev ovan tror jag att det beror på att barnen i mycket större utsträckning lämnas själva att leka. I Spanien är allt mycket mer strukturerat och övervakat.

      Det är ju många barn som bits, inget konstigt med det, men lite jobbigt.

      Radera
  3. Fy!! Det hände min kompis barn ett par ggr och det blev värsta pådrag med möten och psykologer skulle kallas in (för det bitande barnet alltså) och jag undrar vad som, i Freuds värld, gör att man ser så mkt allvarligare på ett bett än på ett vanligt slag eller lugg i håret, tyder det på något sätt på att den bitande ungen har någon speciell personlighet eller så?
    Mina barn bet också, men bara varandra tack och lov, aldrig ngt annat barn på dagis eller så...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har hört om ett liknande fall här på gatan, där BUP kopplades in på ett barn som bets. Det barnet har hjälp än i dag. Men jag tror att det i de allra flesta fall är något helt normalt och för det mesta övergående. Det är dock riktigt trist när barnen bli bitna, särskilt i ansiktet. Nu var det här inte riktigt lika djupt, men när Viktor blev biten i ansiktet tog det över ett år för märket att försvinna helt. Vi trodde att han skulle få ärr för livet.

      Radera
  4. Men fy!!!!! Ingen som berättat för mormor??
    Stackars Etik❤hoppas det läker bra!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Näää, det var inte kul! Rakt i fejan! Stackarn. Du har väl förklarat för honom hur det ska gå till? "Si te muerde, le muerdes!" Nä, jag skämta bara.

    Kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. O le das un puñetazo en la cara!

      Radera
  6. Stackars lille vän!!!

    http://www.viforaldrar.se/Forsta-aret/varfor-bits-barn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ser ut att läka fint i alla fall. Men fy vad ont det gör i en när barnen råkar ut för sånt här.

      Radera
  7. H-vete är det man vill säga! Usch verkligen så tröttsamt och ledsamt med detta evinnerliga bitande!
    Har en kompis vars son tydligen blivit biten flera gånger av samma person sista tiden... Hon var absolut inte glad över detta! Jag tycker att personalen behöver vara ännu mer närvarande och ha koll över barnen. När de här bitbarnen kommer in i en period. Man brukar säga att de "små inte kan kontrollera sina känslor och därför gör så här när de inte kan uttrycka sig med ord ännu" hmpf vill jag säga till det.

    Många tusen kramar till mor och son! Kusin Nettan
    Samt hälsningar och kramar till resten av ligan

    SvaraRadera
  8. Matilde har börjat bitas, både när hon blir arg och när hon blir glad...

    SvaraRadera
  9. Är det vanligare att barn bits i Spanien än i Sverige och Finland? Ursäkta min kanske helt tokiga fråga - men har inga barn själv och det är första gången jag hör om fenomenet. Menar, barn biter väl ibland nån kompis eller vuxen i protest, ilska, frustration - men hela tiden?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror kanske att du läste lite fel, Carita, det är i Sverige mina barn har blivit bitna aldrig i Spanien. Jag har ingen aning om det är vanligare i Sverige eller Spanien, men vi har bara råkat ut för det i Sverige.

      Radera

Tack för att du tog dig tid.