fredag 29 juni 2012

Ville bara säga ...

Hej, jag heter Kajsa-Lisa och jag är en napp.

Behövde bara få ur mig det!

I övrigt har gästerna lämnat byggnaden nu på morgonen och allt är som vanligt igen. Vi har haft supermysiga dagar och jag ska ge en liten rapport med bilder lite senare.

måndag 25 juni 2012

Soffhäng

Efter en intensiv jobbhelg tar jag semester i ett par dagar och bara hänger med mina nära och kära. Det ska bli underbart!

söndag 24 juni 2012

Hit och dit, upp och ner, fram och tillbaka

All over the place!

Jag har verkligen lyckats ta för mig lite för mycket av det goda den här veckan. Och jag får sjukt dåligt samvete när jag inte hinner med allt jag vill. Så dåligt samvete att jag blir arg. På mig själv. Men även maken får sig en slev av den brända grytan då och då.

Tur att Spanien vann i går. Det är lite lättare att stå ut med överhettade fruar då.

lördag 23 juni 2012

Examenskille

I går var det dags för Lukas att ta examen från förskolan. Det gjordes i stor stil på den nybyggda teatern i byn, men examenshatt och band, skönsång och tårar. Han var så stolt och vacker. Hatten satt på hela dagen och visades även upp för moster och kusinerna när de anlände på kvällen.






torsdag 21 juni 2012

Sen kom barnen hem

Och på en halvtimme hade köket förvandlats till en krigszon, lilla toans vita kakel hade färgats rött av sonens näsblod och på glasdörrarna ut till trädgården satt stora kladdiga handavtryck.

Säg den lycka som varar för evigt.

Halleluja

Äntligen har jag skaffat städhjälp. Hon kom in och sa: "Inga problem, alla hus är lika."

Nu är hon i full gång och jag andas ut: en sak mindre.

tisdag 19 juni 2012

Den nakna sanningen

Disken står i travar på diskbänken. Tvätten ligger ohängd i tvättmaskinen. Den torra tvätten ligger ostruken i högar på fotpallen. Brödsmulorna efter barnens frukost matar myrorna under soffan. Håret hänger otvättat från huvudet. Men sängen är bäddad, det är den faktiskt.

måndag 18 juni 2012

Det här med padeln

Det pågår en padelturnering på gården. Man skulle kunna tro att detta görs på skoj, för att umgås med grannarna. Fel, fel, fel!!, som Brasse skulle säga. Det är blodigt allvar, blooodigt.

Jag spelar ihop med en extrem tävlingsmänniska med sjukt dåliga tävlingsnerver. Det två första matcherna spelade vi mot de som jag tränar med och vann lätt (och med viss attityd från min partner). I går spelade vi den första svåra matchen. Jag var lite nervös. Min medspelare totalt skakig. Det spelade ingen roll att hon är mycket bättre än motspelarna, och mig. Hon missade, och missade, men vi vann ändå 6-3, 6-2. Efteråt var jag ganska nöjd. Min medspelare var skitsur för att hon spelat så dåligt. 

Vi har fyra mathcer kvar. Sen tänker jag byta partner.

fredag 15 juni 2012

Lägesrapport

Det gick över förväntan.

Bebisen vaknade. Napp petades i och filt lades på plats. Bebis somnade om.

Detta upprepades tre gånger fram till klockan två då bebisen inte hade lust att somna om. Bebis fick då bröstmjölk tills han blev nöjd och lades tillbaka i spjälsängen där han somnade om utan varje sig plastnapp eller mammanapp. Och sedan sov han till klockan kvart i sex!! (Med någon ipetning av napp på vägen, men ändå!)

Efter ytterligare en skvätt mjölk somnade han om igen, i spjälisen, och vaknade på riktigt strax innan nio.

Vågar jag hoppas på samma tur i natt?

torsdag 14 juni 2012

Sommarbebis

På dagarna är han världens goaste unge!!

Stopp där

I natt fick jag nog och flydde ner till vardagsrummet. I sovrummet lämnade jag en gråtande bebis och en något lugnare far till samma barn. Jag bäddade ner mig i soffan och stoppade fingrarna i öronen, bokstavligt talat. Jag somnade till slut och drömde mardrömmar om perversa typer som förföljde mina barn och vaknade av att jag skrek i sömnen.

Maken lyckades söva bebisen och inte förrän halv sju behövde jag gå upp och slita fram tutten igen. Vi har bestämt oss för att fortsätta med bröstavvänjningen nu när vi dragit igång. Vi får se hur det går.

onsdag 13 juni 2012

Min dag i siffror

38,1 - så många grader lilleman hade när han vaknade i morse.

6 - så många blöjor jag  bytt i natt.

3 - så många blåsor jag har på munnen.

30 - så många minuter jag sovit i sträck i natt.

17:30 - den tid då vi ska gå på avslutningsfest med Lukas klass.

måndag 11 juni 2012

6 månader


I lördags fyllde lillskrutten sex månader. 
Han rullar över hela golvet, söker mer och mer kontakt med sina syskon och skrattar högt när vi killar honom på magen. Han sitter nästan helt utan stöd och sover fortfarande pissigt dåligt. Det är inte så att han är vaken och gråter på natten men det är ju så himla mysigt att sova med bröstet i munnen, och somnar jag innan honom släpper han det inte över huvud taget. 
Ljuvligt söt är han i alla fall och världens lugnaste och goaste bebis. 

söndag 10 juni 2012

Sådant man kan sakna

Torkar golven och drabbas av en plötslig och intensiv längtan efter såpdoft. Det är sådan den ser ut, saknaden, nyckfull och intensiv men för det mesta snabbt övergående.

lördag 9 juni 2012

Besöket

I går åkte min systerson och hans flickvän till Madrid för att sedan åka hem till Sverige i morgon. Det har varit supermysigt att ha dem här och barnen har fått massor av uppmärksamhet och kärlek. Eftersom jag jobbade en hel del i början av veckan visade vi dem hur bussen fungerade och sedan gav de sig ut på egna äventyr.

En eftermiddag hade jag lite tid och vi tog hela barnaskaran och åkte till ett köpcentrum. Vi hade bestämt oss för att äta lunch där och när vi väl klarat av detta var vi alla totalt slut. Jag ska inte peka ut någon men ni vet ju att ett av mina barn har en väldigt stark vilka och hen fick inte äta där hen ville. Ni kanske förstår. Jag tog mina fyra sötnosar och sa åt ungdomarna att gå själva i affärerna. Jag tror att det uppskattades.

Mys med storkusinen.

På promenad i Valladolid.

Bara för att han är så go att man nästan måste äta upp honom. 

Avskedsmiddag i trädgården. Den rosa faran ville självklart inte vara med på bild. 

Jag har redan tvättat lakanen och väntar nu på nästa besök. Den 22 juni kommer den närkingska invasionen.

torsdag 7 juni 2012

15 år!!

I dag för femton år sedan slog jag klorna i den där mystiske spanjoren som spela svårfångad och sa att han aldrig någonsin ville ha barn. Han visste inte vad han gav sig in i, inte alls!!

måndag 4 juni 2012

Besök från Sverige

I går kväll sent anlände en av mina systersöner. Och med sig hade han sin jättesöta flickvän, välling och paket till barnen och ett drygt kilo smågodis till mig. För han kan ju ändå inte mena allvar med det där han sa om att dela med ungarna!

Hetsätande nattbebis

Han är till salu nu. Det blir liksom inte bättre med nätterna, snarare sämre. På dagarna kan det gå fyra timmar mellan amningarna. På nätterna har det de senaste dagarna varit 45 minuter. Nappen kan jag fetglömma att han ens tittar på. Jag tänker att det ska hjälpa att lägga tillbaka honom i spjälsängen. Det gör bara att jag dessutom får hålla på att resa på mig och vakna till ännu mer, om det nu är möjligt. I morse tänkte jag att han skulle sova bättre när jag gick upp och jobbade. En halvtimme, sen var han vaken och så övermätt att han kräktes ner min sida av sängen, självklart. Billig, nästan gratis, först till kvarn!!

lördag 2 juni 2012

Lördagsfunderingar

Det är alldeles tyst. Lukas har åkt hem till en kompis för övernattning. Eira lekar för sig själv (hon är väldigt bra på det). Viktor är ute och spelar padel med grannungarna, och maken sover siesta med bebisen. Jag sitter och pillar med en översättning men är egentligen så trött att hjärnan knappt svarar på tilltal. Istället funderar jag på hur länge jag kommer att orka jobba nästan heltid, sova nästan ingenting, ta hand om fyra barn och ha en make som jobbar alldeles för långa dagar?

Fast det här är ju inget nytt, det är väl så vi har det allihop, mer eller mindre. Alla med småbarn, menar jag. Har ni någonsin hört en småbarnsförälder säga: Gud, vad mycket tid jag har!! Men sen tänker jag att hade jag bott i Sverige skulle jag faktiskt ha varit mammaledig fortfarande. Jag har jobbat i två månader redan. Men jag är inte bitter, inte alls, bara lite trött.

fredag 1 juni 2012

Trött

Efter en ganska stökig natt och förmiddag somnade Erik precis på täcket på golvet. Lagom tills vi ska åka med de två mellanbarnen på kalas. Lagen om alltings jävlighet, som vanligt!!