tisdag 23 juni 2015

Upp och ner

Det händer något varje dag. I går hade Ebbe jobbigt på eftermiddagen kvällen och jag propsade på att han skulle få komma i högflödes och då somnade han äntligen lugnt. Vid tre på natten började han dock svaja ordentligt i syresättningen och vi la tillbaka honom i lågflödes och då blev allt lungt igen. 

I dag upptäckte vi när vi skulle bada honom att han har fått ett bråck i ljumsken. Detta gör att tarmen halkar ner i pungen. Överläkaren var inne och tittade på honom och kommer att skriva en remiss till barnkirurgen för operation. Detta kommer att dröja några månader och under tiden kommer vi få lära oss att själva trycka tillbaka tarmen. Hon verkade inte särskilt oroad och sa att det var vanligt hos prematurer, men stackars Ebbe skrek hejdlöst när tarmen trycktes tillbaka. 

Vi har också hunnit med en promenad med hela gänget i dag och fått skratta ordentligt åt alla tokigheter som fyra barn hinner ställa till med på två timmar. 

Det är utmattande och intensivt men vi ska väl till slut åtminstone befinna oss alla på samma plats, för lungt lär det aldrig bli. 


3 kommentarer:

  1. Jo, så är det med levandet, upp och ner och fram och tillbaka. Ni har ju i alla fall en rolig församling att praktisera era tokigheter i.

    SvaraRadera
  2. Stackars Ebbe. Hoppas operationen kan bli av lite tidigare än vad läkaren trodde, så ni slipper det sen.

    SvaraRadera
  3. Plutten!! Men det kanske är skönt att han hinner växa till sig lite till innan operationen.
    Har ni eget rum där på sjukhuset?

    SvaraRadera

Tack för att du tog dig tid.