fredag 31 augusti 2012

På gränsen

I morse var det ett monster som klev ur sängen i mitt ställe. Nattvaket tog ut sin rätt och jag kunde inte hejda det utbrott som sköljde över den person som står mig närmast.

När de två största kom upp fick jag höra att de hade vaknat och blivit oroliga.

Världens sämsta mamma.

Jag vet att det här är botten, att det förmodligen kommer att bli bättre nu.

För att det måste bli det.


onsdag 29 augusti 2012

Sömnlösheten fortsätter

Han har oss i ett järngrepp.

Skriker hjärtskärande och öronbedövande när fadern försöker avlasta.

Suckar förnöjt när jag till slut ger upp och lägger honom till bröstet.

Aldrig mer än två timmars sömn i sträck. Aldrig!

Ingen kraft över för att ta tag i det på allvar.

Ja, så har vi det bakom alla fina semesterminnen.

tisdag 28 augusti 2012

Simmar lugnt

Lukas är inte den som stressar fram när det gäller fysiskt krävande erövringar, men nu har han minsann lärt sig att simma och är också mycket nöjd och stolt över detta.

måndag 27 augusti 2012

Slut på semestern

Hemma igen och det känns både bra och lite konstigt.

Men det jag känner allra mest är att mina barn är fantastiskt lyckligt lottade som får uppleva dessa långa somrar av ledighet och nya intryck.

Och inget gör mig lyckligare än att se dem röra sig med samma naturlighet var de än befinner sig. Jag tror att de kommer att ha nytta av det senare i livet.

Och nog kommer de att minnas sina somrar som både soliga och glada.

söndag 19 augusti 2012

Livsnjutaren

Nog för att vi gick och la oss väldigt sent i går men ändå ... Klockan är snart halv ett och inte ens en öppen dörr, öppet fönster och en fotande mamma väcker detta monster!

söndag 12 augusti 2012

Den där Eira

Note to self:

När Eira kommer ut från lekstugan och deklarerar att Erik sover, gå genast in och plocka upp bebisen från docksängen. Han får knappt plats och löper stor risk att trilla ur.

Japp, det var dagens Eira.

Sommaren slut?

I morgon åker vi till Stockholm för att sedan fara vidare till Spanien, El Puerto, på onsdag.

Tiden går, som ni vet, väldigt fort när man har roligt och även fast vi inte har rest runt lika mycket som vanligt har vi hunnit träffa ganska många släktingar och vänner.

Jag kan inte påstå att vi längtar hem jättemycket men vi längtar väldigt mycket efter maken, framför allt Eira och jag. Eira för att hon är pappas flicka och jag för att bebisen håller på att ta kål på mig (och kanske bara för att också).

Och även om sommaren nästan är slut här i Sverige är jag rädd för att vi åker ner till ett värmeinferno. Dessutom är det är månad kvar på det spanska sommarlovet. Mina barn har som vanligt dubbelt upp av allt det goda!



torsdag 9 augusti 2012

Min prins, 8 månader i dag


Glada, undebara lilla unge som nu både äter mat och dricker välling, men som fortfarande helst ligger vid bröstet hela natten. 

Han ålar, halvkryper över hela golvet och ställer sig upp så fort han kan. Tyvärr är det inte lika lätt att sätta sig ner, vilket gör att jag funderar på att köpa en hjälm. 

Han sover en längre siesta på förmiddagen och en kortare på eftermiddagen. Natt tar vi ungefär samma tid varje dag men han sover sällan mer än två timmar innan han vaknar första gången. Sen ligger han och myser i sängen med mig resten av natten, och vem kan klaga på sånt sällskap!

onsdag 8 augusti 2012

Lycklig

Efter inlägget förra veckan om den bristande lästiden gick jag till biblioteket, lånade "Cirkeln" och läste ut den på fem dagar.

Läste mellan nattamningar.

I dag fixade jag en app till iPaden för att kunna använda Elib och lånade "Eld".

Det tog några sekunder att ladda ned den. Ett helt bibliotek till mitt förfogande.

Lycka!

fredag 3 augusti 2012

Fler önskningar

Fem minuter i fred på toan och två timmars ostörd sömn.

Jag tycker faktiskt inte att jag ber om särskilt mycket.

(Men jag har ju fyra fantastiska, vackra, harmoniska, ljuvliga och helt underbara ungar, och man kan ju inte få allt, eller!?)