onsdag 29 februari 2012

Någon fyller år i dag

Jämnt, fyller han till och med!! Vi firade självklart med "skönsång" och paket. Alla utom Lukas som vägrade kliva ur sängen. (Han ångrade sig dock efter en stund och kom gråtande in och kramade sin pappa. Det är inte lätt att vara sex år!) Vi hade önskat att vi haft lite familjetid i dag för att fira lite mer ordentligt, men vi får ta det i helgen.



tisdag 28 februari 2012

Företagsam men smått livsfarlig


Ni som då och då läser här på bloggen kanske har en liten uppfattning om att min dotter har en väldigt stark egen vilja. Den kan ibland vara riktigt klurig att handskas med och nu har vi även fått prov på att den till och med kan skrämma livet ur oss. I går hände nämligen följande:

Efter mat, vila och lite wii-spel gick jag och alla fyra barnen ut på gården för att leka och snacka lite skit med de andra mammorna. Temperaturen har stigit ett par grader de senaste dagarna och helt plötsligt var det faktiskt fullt med barn ute på gården. En mamma hade med sig ett rep ut och snart hade det bildats en lång kö för att hoppa hopprep. Viktor spelade fotboll med några andra grabbar, men Eira och Lukas var gärna med och hoppade.

Lite vid sidan om stod jag och pratade med tre andra mammor. Det var full fart ända fram till solen började gå ner och kylan kom smygande. Eftersom jag visste att Erik snart skulle ropa i högan sky efter tutte så bestämde jag mig för att gå in. Jag sa till Lukas att följa med men lät Viktor fortsätta med matchen en stund till. Jag såg inte Eira och upptäckte snart att hennes cykel stod vid grinden in till vår gård. Det har hänt förut att hon har gått in och satt sig framför teven när hon tröttnat så jag tog vagnen och gick runt huset för att ta mig in den vägen.

När jag kom runt till framsidan såg jag att ytterdörren stod öppen. Jag skyndade mig in och började ropa efter min dotter. Inget svar. Erik hade nu vaknat och skrek ikapp med mig. Jag sprang upp och ner för alla trapporna och letade, samtidigt som jag ropade efter Eira. Jag kände paniken komma krypande och sprang ut på framsidan och bort en bit, hela tiden ropande, men ingen Eira. Jag sprang ut på baksidan igen för att hämta Viktor samtidigt som jag sa åt Lukas att sitta stilla i soffan. Erik stoppades ner i en Baby Björn samtidigt som jag ringde till maken och sa åt honom att komma hem. Viktor kom springande och ropade att han skulle leta borta vid affären. Jag tog mig en titt till på baksidan innan jag också börjar springa mot affärren. När jag kommit runt hörnet ser jag Viktor och Eira komma gående en liten bit längre upp på gatan. Dottern ser mycket nöjd ut där hon går med ett paket smurfklistermärken i handen.

När det värsta chocken har lagt sig och vi kommit in i huset och kan prata lugnt får jag fram att hon blivit arg på en av de andra tjejerna på gården och bestämt sig för att gå och köpa klistermärken, i kiosken fem minuters gångväg bort, i stället. Pengar hade hon tagit ur Lukas kassaskrin, erkände hon till slut. Jag förklarar lugnt och sansat för henne hur fel allt det här hade blivit och sa att hon skulle sätta på sig pyjamas och gå och lägga sig på en gång. Hon fick självklart äta kvällsmat först men sen var det sängen som gällde. Nu tror ni kanske att min dotter godtog detta straff och moloket gick upp och la sig i sin säng, ha!! Efter att ha skrikit ett bra tag och sprungit upp och ner för trappan ett par gånger lugnade hon ner sig. Jag tänkte att nu var det över men då kom lilla fröken gående nerför trappan igen. Hon trampade rakt fram till mig, tittade mig stint i ögonen och berättade att hon nu hade förlåtit mig för att hon inte fick komma ner mer i dag. Jag är inte ett dugg säker på att hon har förstått allvaret i det hela. 

måndag 27 februari 2012

Hemma igen

Vi är tillbaka på nordligare breddgrader och barnen har varit i skolan medan jag har jobbat och försökt tvätta mig igenom en del av tvätthögen, som av någon konstig anledning inte hade försvunnit under min frånvaro.

Vi har haft en underbar vecka i El Puerto med många kära återseenden och en stor dos familj. Jag är så tacksam över alla underbara människor som vi faktiskt har i våra liv. Det kändes ganska sorgligt att åka men skönt att komma hem.

lördag 25 februari 2012

Frukost

Med sovande bebis i vagn kan stora killen och jag starta lördagen med en trevlig frukost och samtal, lyx och mys på en och samma gång!

fredag 24 februari 2012

Trött

Somnade 22:30, vaknade 2, 4, 6, och 8 för att fylla på i magen så man inte svälter ihjäl. Så nu när klockan är snart tio är man faktiskt lite trött.

onsdag 22 februari 2012

Kvällspromenad

Det är bäst att passa på att ta de där promenaderna längs stranden.

måndag 20 februari 2012

Familjehelg

Nyklippt rugbykille.

Mys med tito Paquito.

Fina kusinen.

Coolingar.

Älsklingen.
 Ungarna med tito Paquito.

Hela klanen.
 Tito Iñaki och Erik.
 Tito Maxi med Elisita.
 Tita Kajsa med Elisita.
 Kusinerna.
 Min ljuvliga bebis och jag.
Det har varit helt underbart väder hela helgen och vi har njutit varje sekund. Jag och barnen har dessutom bestämt oss för att stanna hela veckan nu när vi äntligen tagit oss hit ner. Maken var tvungen att åka i dag men han kommer tillbaka och hämtar oss till helgen. I går och i dag har jag träffat ett helg gäng gamla vänner, förutom familjen, och jag hoppas att det blir mer av den varan. 

Viktor tränade med sitt gamla rugbylag i lördags och i dag var han och hälsade på sina gamla simkompisar. Tränaren sa att han kunde komma och träna när han ville. I morgon ska vi köpa badbyxor så han kan vara med där resten av veckan. Riktigt mysigt har vi det, och svärmor lagar all mat, halleluja!

lördag 18 februari 2012

Ombyte

I går tog vi bilen och drog till El Puerto. Sex timmar på perfekta vägar och helt fantastiska barn senare var vi framme i varmare väder men kallare hus. I dag har vi varit ute hela dagen och bara njutit av sol och familj. Jag tror att jag var tvungen att flytta härifrån för att uppskatta det som finns här.

torsdag 16 februari 2012

Ibland är det lite för långt mellan tanke och handling

I går tänkte jag att jag måste klippa Eriks små vassa naglar. Om jag bara hade gjort det också! 


Vi är lite trötta i dag eftersom natten var lagom rolig för mer eller mindre hela familjen. Han på bilden nedanför var dålig i magen. Eira hade en liten olycka i sängen. Han med rivmärket tuttade järnet, som vanligt, och jag kunde inte sova på grund av lite för mycket samlad stress på grund av jobb, skolgrejer och eventuell resa, kanske också på grund av den allmänna sömnlösheten. Kvart i sex gick jag upp och jobbade en stund tills liten tyckte att det var alldeles för ensamt i sängen. Maken väcktes flera gånger av både mig och barnen och hade väldigt svårt att ta sig ur sängen i morse.
Just nu tar vi det med andra ord precis så piano som Lukas demonstrerar på bilden.

onsdag 15 februari 2012

Mitt hjärta

Det här är mitt hjärta varje dag!! 60 cm, 5 510 gram total och villkorslös kärlek. 


måndag 13 februari 2012

Det här med skolan, igen

I dag har jag varit på föräldramöte i Viktors klass, och jag kände mig som ett ufo som vanligt.

Fröken frågade om vi föräldrar hade någon åsikt om antalet läxor eller den tid det tar att göra dem. Någon sa att det var lite ojämnt fördelat över veckan, men att det bara är bra att de får jobba ordentligt. Alla andra nickade och hummade instämmande. Jag höll tyst. Jag tycker självklart att det är alldeles för mycket men mina referensramar är ju helt andra än de andra föräldrarnas så det är svårt att ha en åsikt.

Sedan var det någon som frågade om det var okej att använda den ena eller andra typen av bläckpenna. Det är nämligen obligatoriskt att använda bläckpenna från och med fyran i den här skolan. Jag blev då tvungen att fråga varför detta är så viktigt, om det finns någon vettig anledning eftersom detta innebär att man helst ska skriva helt utan stavfel. Det tar ju dessutom mycket längre tid att rätta ifall man nu gör fel. Det jag fick till svar var att det ser snyggare ut i böckerna och att det vore ju tråkigt om de skulle bli mobbade när de kommer upp på universitetsnivå och fortfarande skriver med blyerts. Va!!

Jag pratade lite med fröken efteråt och berättade att min nioåring visserligen inte klagar men att det tar ett par timmar om dagen att göra läxorna. Hon gav mig till svar att de inte hinner med allt de ska på lektionerna och att de därför måste jobba hemma. Som vanligt förstår jag inte hur det kan vara så stor skillnad mellan länderna. Vad är det de gör här som man inte gör hemma? Vad blir skillnaden i slutändan?

Och ja just det, på fredag är det karneval och jag har nu tre kostymer att fixa tills dess. Tack för det!

lördag 11 februari 2012

Multikulturellt mys

Fredagsmys hemma hos:

På matbordet stod chorizo, caña de lomo, oliver, picos, queso manchego, och Kas naranja till barnen och Ribera del Duero till de vuxna. På tv:n rullade svt.se och Wild kids.

Ungefär som att jag för att skriva detta blev tvungen att byta mellan spanskt och svenskt tangentbord, eller som att jag förut frågade om de verkligen behöver köpa fler "cromos" i dag.

Vår vardag helt enkelt.

torsdag 9 februari 2012

Två månader

Jag är hur trött på mig själv som helst men fyyyyy vad snabbt tiden går! 

Så här gjorde lillkillen i morse när jag försvann in på toaletten en liten stund. Jag hade lagt upp honom i mitten av sängen och det var tur det.


Hade han bara fått med sig armen hade det varit en helvändning enligt alla konstens regler.

Vi har firat tvåmånadersdagen med storhandling på Carrefour. Superintressant tyckte Erik som sov hela tiden. Supersmart tyckte jag som köpte grejer till fredagsmyset redan i dag. Ibland är jag bara världens bästa planerare. Jag fick också med mig en ny spray till spisen. Den ska vara superbra, bäst i test, jippi!! Man måste bara älska hemmafrulivet. 

Hur som, så här söt var han i morse efter att han fått kläder på sig, tvåmånadersbebisen alltså. 


Sen måste jag bara lägga upp en bild på hela mitt gäng. Det är inte många bilder jag fått på dem alla fyra, och den här är inte något vidare, men ändå. 


Mina fina!

onsdag 8 februari 2012

Lilla fröken bus

- Eira, gå och sätt på dig pyjamasen.

- Ja, mamma!

Urtjusig blev det.

Inget finare


Nu ler han och "pratar" med oss så fort vi kommer i närheten och jag vill stanna tiden. Det finns inget ljuvligare än det här.

måndag 6 februari 2012

Soligt

Så här soligt och fint var/är det ute på gården i dag och ändå var vi helt ensamma. Lite vind och inte en enda spansk unge får gå ut. Svårt att förstå för en utböling som jag. Mina ungar är ute i princip varje dag. Stor ber att få gå ut, mellan hänger på, liten tvingas ut och pytte släpas med, men ut kommer vi. Och det är ju så mycket skönare att vara inne när man väl har varit ute, eller hur?!

söndag 5 februari 2012

Söndag = läxdag

Fyraåringen har alltid mer läxa än sexåringen. Undrar vad det beror på?

fredag 3 februari 2012

Bymys

Jag gillar den lilla byn vi bor i. Den är vacker med ett stor fint slott högst uppe på kullen och små krokiga gränder ner till torget. Men det allra bästa är ändå kommunhuset. Varje gång jag behöver fixa med papper, vad det än handlar om, knallar jag bara upp på kommunkontoret och får det fixat på några minuter. Aldrig någon kö, aldrig några sura gamla tanter eller gubbar bara mysigt, snällt och snabbt.

I dag behövde jag få några kopior stämplade och självklart hade jag Erik med mig. Alla stannade till och tittade på honom och åhade och ahade över det vackra lilla gossebarnet. Sedan fick jag hjälp ned och blev visad till hissen, som jag inte hade hittat på egen hand. Mys, bymys.

torsdag 2 februari 2012