söndag 29 januari 2012

Kalas

I går hölls det kalas för sexåringen. Tio av klasskamraterna hade bjudits och nio kom. Jag hade först tänkt bjuda hela klassen men jag är mycket glad att det inte blev så. Nu menar jag inte att kalaset på något sätt inte var roligt och fartfyllt, men jisses vad vissa ungar är vilda!! 

Arbetsfördelningen under de tre timmar som kalaset pågick såg ut så här: Maxi såg till att Erik var nöjd och jag och Viktor såg till att gästerna underhölls. Som tur var hade jag planerat några lekar, och framför allt fiskdammen var uppskattad. Spanska barn vet för det mesta inte vad fiskdamm är och några av barnen ville till och med fiska mer när vi var färdiga. Viktor hade dessutom hittat på en liten historia runt det hela och såg till att fisket blev lite roligare med strumpor, badbyxor och annat som kan hittas på havets botten. 

När kalaset var till ända hade Lukas fortfarande det bästa kvar: bästa kompisen S skulle sova över!! Några timmar med Wii, mer godis, pizza och bus och sen somnade jag på soffan medan maken nattade killarna. Lyckat och totalt utmattande, kan man sammanfatta det hela med.

Det blev tyvärr inte många bilder tagna och de som togs blev suddiga, förmodligen för att de små liven inte stod still mer än tre sekunder i stöten.  Men här får ni i alla fall två små bildbevis! 



fredag 27 januari 2012

Vi!

Jag och grabben jag hänger med hela dagarna. På sned hänger vi dessutom : )

Vissa dagar vill Erik helt enkelt inte sova om han inte hänger på sin mamma. I dag är den sådan dag.


torsdag 26 januari 2012

onsdag 25 januari 2012

Rugbylivet

Ni som någon gång läser den här bloggen vet förmodligen att några i den här familjen väldigt gärna tillbringar helgerna på eller intill en rugbyplan. Förra lördagen var inget undantag. Viktor spelade turnering och maken stod bredvid och tittade på.

När vi andra kom dit runt lunch hade föräldrarna slagit upp ett tält och dukat fram en massa mat och korkat upp flera flaskor vin. Alla bjöd på det de hade med sig och stämningen var varm och mycket trevlig. När jag stod där och åt kunde jag inte låta bli att tänka att om det här hade varit i Sverige skulle tortilla de patatas och chorizo har bytts ut mot varm korv, och i stället för vin skulle man ha druckit kaffe eller festis. (Kanske hade det till och med funnits en trevlig kö att stå i för att köpa korven.) Jag undrar om det överhuvud taget hade varit okej att föräldrarna drack vin, eller hade folk tittat både snett och menande och sedan viskat något till närmaste vän?

Turneringen gick i alla fall bra och sonens lag vann finalen mot ärkefienden El Salvador. Viktor gjorde till och med ett av de åtta försöken, och jag har en känsla av att det här med rugbyn är något som kommer att finnas med oss livet ut.





tisdag 24 januari 2012

Jag fick ett pris, två gånger

För ungefär en vecka sedan fick jag en award av både Sara och Tina. Dessa två tjejers bloggar har jag följt länge och jag blev både glad och rörd över att de valde att skicka detta "pris" vidare till mig. 


Med priset följer en liten uppgift. Man ska tacka den person som man fått priset av och skicka vidare priset till fem bloggar som har mindre än 200 följare. De fem bloggar man väljer ska meddelas om detta med en kommentar på bloggen. 

Jag har valt följande bloggar:

Berlin, Berlin för att hon är tuff nog att plugga Tyska på ett tyskt universitet. 

Vi i Valencia för att jag känner igen mig i mycket av det hon skriver och för att hon fixar att plugga en hel utbildning på distans samtidigt som hon tar hand om två supersöta små grabbar.

Karlavagnen för att jag älskar katter : ) Och för att hon stöttade mig på ett fantastiskt sätt när förlossningsfunderingarna höll mig vaken på nätterna. 

NenaNåna för att den här tvåbarnsmamman är en kämpe av sällan skådat slag, och för att hon syr så fina kläder : )

och

Sandbarnet för att jag saknar henne så mycket. 

Alla gör precis vad de vill med detta pris. Det kändes bara bra att få skicka vidare till några av de bloggar jag följer och tycker mycket om. Kram på er. 


måndag 23 januari 2012

6 år i dag!

I dag är det Lukas dag. Vi började faktiskt firandet redan i lördags eftersom farmor sedan åkte hem i går. Han har därför blivit väckt av skönsång för andra gången i dag och även fått paket för andra gången. Han blir också firad i skolan i dag och till helgen blir det kalas med klasskompisarna. 


Så här såg det ut för fem år sedan när han fyllde 1 år. Jag kommer ihåg när jag var liten och alla tjatade om hur stor man hade blivit och hur löjliga jag tyckte att folk var, men fasen vad tiden och går och vad stor han har blivit! Ni ser ju själva på bilder här under. 


 Lillebror och storebror låg båda två i vår säng på lördag morgon.

Med nya skor och jordgubbstårta på rugbyturnering på lördag eftermiddag.


Fler paket i dag på morgonen.
 Och hela gänget i Lukas säng. 

onsdag 18 januari 2012

Säng, säng, säng, sova, sova, sova

Jag älskar den här lilla killen till döds, men den sömnlöshet han så hänsynslöst utsatt mig för de senaste nätterna gör mig inte till någon bra mamma. Jag vet att det blir bättre (om några månader/år) och jag upprepar detta mer eller mindre som ett mantra, men fasen ... Otillräcklig, pissig morsa och fru, trött och grinig, you name it! Men underbart söt och fantastisk är han.

måndag 16 januari 2012

Det är fullt upp, men här kommer lite bilder

Några av mina bloggläsare klagar när det blir bildtorka här på bloggen. Självklart vill jag hålla mina läsare glada så här kommer lite bilder från helgen. 

Vi har haft besök av farbror och farmor. De kom i fredags lastade med alla paket som De tre vise lämnat nere i El Puerto. Lyckan var stor över paketen men allra mest över besöket.





På lördagen spelade Viktor rugby och vi tittade på. Det var två grader kallt och min stackars svärmor led i kylan. 


Hon tycker att det är mycket trevligare att sitta med bebis på armen. Han är så fin, så fin, så fin!!

Det tycker hans mamma också. 

Och titta, han ler.

onsdag 11 januari 2012

Banta efter graviditet?

Så här gör jag:

Amma halva natten och hela dagen + bära bebis i sjal halva dagen + äta allt jag kommer över = alla graviditetskilon borta!

Jag är betydligt mer fundersam över hur man blir av med de mörka ringarna under ögonen. Det lär ta många år!

tisdag 10 januari 2012

Hängbiljett

Är det inte konstigt att alla mina barn kommer med tillhörande hängbiljett?

måndag 9 januari 2012

En månad!

Sover så där lagom bra, äter hur bra som helst. Kräks en hel del, gråter bara när han är hungrig eller trött. Älskar att sova i sjal och växer alldeles för fort. Min lilla prins en månad gammal.

Tillbaka till verkligheten

Maken tyckte att jag skulle ligga kvar i sängen i morse medan han fixade med väckning och allt annat. Om lillkillen hade valt att sova en stund till kanske jag hade gjort det, men förmodligen inte. Det går ju inte att släppa helt på kontrollen när man ändå är hemma. I väg kom de och nu är det väldigt tyst och tomt här i ett antal timmar, förutom den lille som ligger och grymtar i vagnen. Det känns lite konstigt att allt är som vanligt igen, som om inget hänt, konstigt men skönt.

söndag 8 januari 2012

Sista dagen med gänget

I morgon börjar skolan och allvaret igen. Inte för att vi inte har jobbat med läxor under den här tiden, men ändå. Det ska bli spännande att se hur vi fixar morgondagens väckning, påklädning, frukost, packning av väskor, tandborstning, amning, blöjbyte ... 

Jag tänker att bara jag är färdig själv först och sedan hänger liten i sjalen så ska det nog funka. Och om maken blir tvungen att komma lite sent till jobbet så är ju inte det hela världen, eller? 

Firandet av Reyes har varit lugnt och skönt. Alla fick paket, men det fattas självklart några som los Reyes har lämnat nere i El Puerto. Förhoppningsvis kommer de flygande hit med farmor inom kort. 


 Fackeltåget som gick genom byn efter Los Reyes.

 Årets paketskörd.


 Nöjda barn.
 Bebisen tittar på. 
Det har varit fint väder så vi har också varit i parken och njutit av solen. 
Och i morgon är det bara jag och liten i fem hela timmar när de större barnen är i skolan. Det blir första gången som vi är själva så länge, undrar vad vi ska prata om?

torsdag 5 januari 2012

Felices Reyes

Ligger i soffan och väntar på att barnen ska somna så vi kan slå in och lägga fram paketen. Vi har varit i Simancas och tittat på de tre vise männen och gått fackeltåg till Plaza Mayor, där alls bjöds på roscon de reyes och barnen kunde hälsa på de vise. Vi träffade många grannar och barnen fick leka med några klasskompisar. Det var mycket mysigt och lagom mycket folk.

Bilden i detta inlägg är tagen från den romerska bron som leder in till Simancas. De tre vise männen rider in i byn via den och även vi tog den vägen när vi anlände. Det var en mycket vacker och trevlig kväll.

Nu sover han minsann

Liten tutta-hela-natten sover så sött nu på morgonen. Skönt för honom!!

onsdag 4 januari 2012

Hemma

På nyårsafton åkte jag tåg med barnen till Stockholm för att fira nyår med pappa och D i Väsby. Erik stoppades ned i en sjal och sov hela vägen från K-hamn till Väsby. De andra tre uppförde sig exemplariskt och pappa mötte oss på Centralen, så även väskbärandet löste sig.

Efter ett par mysiga dagar hemma hos D var det dags för eldprovet. Det började lagom bra med att jag försov mig. Av någon anledning bestämde sig Erik för att sova lite bättre just den här natten och därför somnade jag om omgående efter att ha stängt av alarmet på telefonen. Jag hade tänkt gå upp kvart över fem men vaknade till igen tio i sex, planet skulle gå kvart i åtta. Min tanke var att vara på plats på Arlanda innan halv sju med tanke på all packning och vagn som skulle checkas in. Det blev ganska bråttom med påklädning av fyra barn och packning av pyjamasar och tandborstar. Som tur är har jag en väldigt cool pappa som hjälpte mig att behålla lugnet hela tiden.

Ungefär tio över sju var allt incheckat och vi kunde gå in till gaten. Inte en enda liten kö behövde vi stå i, så det var kanske ändå inte så dumt att försova sig lite. Det jag fortfarande inte vet är om pappa fick någon böter för att han parkerade där man bara får lasta på och av. Jag sa åt honom att åka men det ville han inte gå med på.

Resten av resan gick riktigt bra. Erik hängde i sjalen och sov mest hela tiden. De fyra timmarna i Prag var lite långa, men även det gick helt okej. Vi gick omkring lite, köpte något att äta, åkte en sån där barnkarusell (Lukas och Eira) och satt och väntade en hel del. På nästa flyg somnade alla utom Lukas och jag, och snart landade vi i Madrid.

Det svåraste med hela resan var nog faktiskt att försöka få in fyra väskor, en barnvagn, fyra barn och två vuxna i bilen. Vi valde att inte betala parkeringen förrän vi hade lyckats lösa detta ganska komplicerade problem. Vi borde ha köpt en ännu större bil!

Femton timmar efter att vi lämnade Väsby rullade vi äntligen in på vår gata. Detta efter att vi fått stanna både för amning och byta av kläder för en nedkräkt liten Eira. Vi klev in i ett varmt och skönt hus, till och med golven är varma, och dessutom hade maken städat precis hela huset och plockat fram bebisgrejerna. Det är skönt att vara hemma.