söndag 31 juli 2011

Vad vi har för oss

Vi ligger inte bara på soffan och slappar hela dagarna, i alla fall inte barnen. 

Viktor har som vanligt en hel hög sommarläxor som ska göras. 


I går var vi en snabbis till Visby för att göra några inköp. Morfar tog med barnen på en liten promenad medan jag provade mammabyxor. 


På eftermiddagen var vi sedan bjudna på kalas inne hos grannarna. Det blev både tårta (fyra stycken) och fiskdamm.

Men den mesta tiden de senaste dagarna har tillbringats vid klotterplanket. Det är en gammal skateboardramp som har monterats ner och förvandlats till detta roliga. Ungarna sprejar planket fullt och sedan rollar de över allt med vit färg och börjar om. 


I dag ska vi till Visby igen, men den här gången är det för att titta på bebis. Den första av två som ska inspekteras under vår Gotlandsvistelse. Det ska bli riktigt mysigt. 
"Go din mat e, moffar!", utbrast Eira i går efter middagen. Och det är inte annat än att man får hålla med. Jag skulle till och med vilja gå ett steg längre och påstå att min käre far lagar alldeles för god mat. Det är nämligen rysligt vad dåligt man sover med tre skivor karré, 4-5 potatisar, ett par broccolibitar och oanade mängder ljuvlig sås i magen.

fredag 29 juli 2011

Växlande väder

I går var vi i blåbärsskogen och plockade ihop till en paj. I dag har vi ätit paj medan regnet smattrade mot rutan och åskan mullrade.

torsdag 28 juli 2011

Min fina vinst!


För någon vecka sedan var jag med och tävlade på den här bloggen och hade turen att vinna. Vinsten var egentligen bara den fina snuttefilten men Katrin hade även skickat med en superfin body som hon säger har något litet fel - jag kan då inte upptäcka det.  Jag tycker att ni ska gå in och titta på Buffis barnkläder så får ni se alla andra fina grejer som denna mamma syr och säljer. 


onsdag 27 juli 2011

På ön

Nu är vi på ön, även om bilden är tagen i Upplands Väsby i går när vi fortfarande var på väg. Resan gick riktigt bra (tåg, tåg, bil, båt) och lyckan var total när vi mötte sommargrannarna redan på båten.

I morse väcktes vi av solen och allt det gröna.

måndag 25 juli 2011

Sista bilden på gänget.

I kväll åker skåningarna och i morgon drar vi vidare på vår Sverigeturné. Det är supertrist att skiljas, det är det alltid.

lördag 23 juli 2011

Det ofattbara

Hur kan någon gå omkring i över två timmar och skjuta ner alla han ser samtidigt som han lugnt säger att allt är okej, att polisen ska hjälpa dem? Hur kan samma person tillverka en bomb som blåser ut hela centrala Oslo? En person!

Min tankar är med Norge i dag och det helt ofattbara.

fredag 22 juli 2011

Ledig

Äntligen är jag färdig med ett jobb som upptagit nästan all min tid sedan förra onsdagen, och jag kan njuta av de sista dagarna i Värmland. Barnen kommer bli glada över att få tillbaka den där människan som suttit bakom en dator i princip dygnet runt de senaste dagarna.

För övrigt har jag en väldigt billig unge till salu om någon är intresserad. Jag kan till och med tänka mig att ge bort henne gratis. Av någon outgrundlig anledning har lilltjejen börjat vakna varje natt och krypa över i min säng. Jag är inte van vid att ha barn i sängen och sover skruttigt dåligt när det händer. Men i natt tog sötnosen priset när hon vaknade klockan 04:00 och vägrade att somna om. Nog för att jag har gått upp klockan sex varje dag i över en vecka men 04:00 känns lite väl tidigt. Jag kan ju visserligen se på det som övning inför det som komma skall, men jag har en känsla av att vi båda kommer behöva en siesta om en liten stund.

torsdag 21 juli 2011

Kuligheter

I dag har det varit Nickelodeon-dagen här i stan. Vi gick ner en sväng för att titta på roligheterna. Bland annat var Svampbob och Dora där och hälsade på. Efter en lång väntan blev det ÄNTLIGEN Eiras tur att få fotograferas med sin idol. Så här kul var det.

måndag 18 juli 2011

Halvvägs

Sägs det inte att svart ska ha en slimmande effekt?! Undrar hur jag hade sett ut i tex rosa?

fredag 15 juli 2011

Dagens funderingar

När vi för en liten stund sedan satt och åt lunch fick jag dessa tre frågor ställda till mig i rask takt:

V: Mamma, när spelades senaste EM i fotboll?
L: När exploderade den där grejen som skapade universum?
E: Visst dricker jag välling, mamma?

De två första frågorna hade jag lite svårt att besvara men den sista hade jag i alla fall koll på. Underbara ungar och deras funderingar.

torsdag 14 juli 2011

Liten skrutt

Allt såg bra ut även den här gången och i vissa vinklar var liten superlik de andra tre, samma mun, näsa, haka och huvudform. Jag ska verkligen bli fyrabarnsmamma!

onsdag 13 juli 2011

Tosselilla

I går var sista dagen med gänget, i alla fall den här vändan, och vi ville avsluta med salut gemom att åka till Tosselilla. Från klockan 10:00 till strax efter stägningsdags 18:00 var det fullt ös som gällde. Barnen roade sig med karuseller, klättring, djurmatning, Tarzan-stig, guldvaskning, glassätning, bad ... det fanns ingen hejd på allt det roliga. Själv fick jag uppleva ett bråk mellan två pappor i kön till kålmasken och gick mest omkring och tänkte mig bort till en kritvit strand och en iskall öl (jag tänkte även bort magen). Men när jag gled nerför forsen liggande i en enorm flytring med magen i vädret och Lukas i knät hade jag faktiskt ganska roligt.

I dag har vi alltså förflyttat oss drygt 50 mil norrut för att den där berömda magen ska på ultraljud i morgon och det får man ju inte missa. Vi har hela huset för oss själva eftersom de äldre är på hojsemester (de har det bra de), och vi njuter lite av lugnet efter två veckor med fullt ös med kusinerna. Vi får se hur länge det dröjer innan vi är uttråkade.








söndag 10 juli 2011

Sommarunge

Fotbollsavslutning

I går var det avslutning på Noas fotboll och vi var alla där för att se syrran och Dennis spela mot barnen, även de tre grabbarna ville och fick vara med. Efter matchen grillades hamburgare och vi fick alla lunch innan vi åkte hem.

Det har hänt lite annat också men jag tror att jag väljer att hålla inne med detaljerna runt en viss hunds försvinnande och resa till Höganäs. Det enda jag kan säga är att hunden är tillbaka här hemma och att vi håller tummarna för att notan inte blir alltför saftig.

fredag 8 juli 2011

Semester

Jag är barnvakt åt Stina medan syrran och svågern är på badhus med de fem andra. Stina sover och jag ligger på soffan och läser. Semester på riktigt!

Sommardagar

Kan man ha det bättre än så här? I alla fall inte ungarna som slapp trampa!

onsdag 6 juli 2011

Fler saker som hänt

Vi har:

varit på bondgård och matat djur, plockat ägg och klappat kaniner.




tittat på Ale-stenar i Kåseberga tillsammans med morfar och Dorina. Fast det roligaste var att klättra upp och ner för grustaget ner till stranden, sa i alla fall de som gjorde det. Själv satt jag på kanten och såg hur morfar kastade barnbarnen utför stupet








badat i en sandgrop.


och storhandlat med småtjejerna. Detta var bara någon timme innan olyckan och Stina hade fortfarande en fungerande högerarm.

Olycka

Ni ska inte tro att det inte händer något här i Skåne bara för att jag inte har bloggat på ett par dagar. I går till exempel tillbringade syrran, svågern och Stina hela kvällen på akuten i Malmö och när de kom hem såg det ut som ni ser på bilden. En spricka i höger armbåge efter en olycka på studsmattan, var utlåtandet. Fyra veckor med gips och inget bad. Stackars Stina!

lördag 2 juli 2011

Lördagsträning i regnet

Noa tränar fotboll på lördagar och självklart ville Viktor följa med och titta. Till slut var han med och spelade och han blev lovad att få vara med och spela match nästa lördag när det är avslutning och föräldrarna ska spela mot barnen.

Efter träningen kom en av tränarna fram och sa hur roligt det är att Noa börjat träna eftersom hon har ett så fint öga för spelet. Fina tjejen!

fredag 1 juli 2011

Mullsjö camping

Det var helt underbart vackert på campingen. Vi badade i två omgångar och njöt av omgivningen. Men det var tur att vi var där i går för i dag är det inte alls lika fint väder, i alla fall inte här i Skåne.