söndag 27 februari 2011

Lite av varje

Sitter och tittar på rugby samtidigt som jag lyssnar på skid-vm. Tur att man ibland faktiskt kan få allt.

lördag 26 februari 2011

Bildkavalkad

I ett försök att hålla kära mor och mormor på gott humör kommer här lite barnbarnsbildbombning (oj vilket långt ord det blev). Bilderna är från i går. I dag har vi bara haft två barn hemma eftersom stor varit på simtävling i Algeciras hela dagen. Han har faktiskt inte kommit hem än. Tur att vi har två hela dagar kvar av helgen så han hinner vila upp sig.

Nog snackat! Här kommer bilderna.






Vår lördag

För att göra alla mina svenska läsare ännu avundsjukare kommer här en bild på vad vi gör exakt i detta nu.

fredag 25 februari 2011

Varför inte

Underbar eftermiddag tillsammans med lillkusinen på strandpromenaden i Valdelagrana. Och visst ser det här bra ut!?

Frukost i solen

Det är verkligen helt ljuvligt väder i dag!!

torsdag 24 februari 2011

Uppdatering om trädet

Maken sade sig vara mycket imponerad av sin "vikinga" som lyckats såga ner hela trädet, men sedan fick han syn på fåglarna. De satt på grannens tak och pep så förtvivlat. "Du har gjort dem hemlösa", sa han och lät uppriktigt bekymrad.

Massaker

Tänkte ansa trädet på skuggsidan av huset lite. Undra vad maken säger när han kommer hem om en stund. Nu blir vi i alla fall av med alla småfåglar som sket ner plattorna runt huset.

Morgonbestyr

Frisyrfix för att visa sig från sin bästa sida i dag när han ska bära den Andalusiska flaggan under firandet av Día de Andalucía. Det är egentligen inte förrän på måndag som denna viktiga dag firas men eftersom detta är en skolfri dag får de fira i dag. Barnen blir också bjudna på frukost dagen till ära: bröd med olivolja och socker.

onsdag 23 februari 2011

Strejk

Eftersom storebror är sjuk och sitter som fastgjuten i vagnen får lilla fröken gå hela vägen hem från skolan. Det går så där.

Liten sjukling

I går vaknade den här killen kvart över tolv, höll sig på fötter till kvart i fyra, sov till halv sju, badade, åt middag och sedan i säng igen strax efter nio. Han behärskar till fulländning konsten att vila sig i form!! I dag är febern borta men vi håller oss hemma någon dag till, för säkerhets skull.

måndag 21 februari 2011

torsdag 17 februari 2011

Resa

Jag överlevde spinningen och i dag reser jag vidare till Stockholm. Ett par dagar med shopping, promenader och mys med pappa. Några besök ska jag nog också hinna med. Det blir bra.

onsdag 16 februari 2011

Morgonstund har ...

Klockan är knappt sex på morgonen. Mörkret ligger fortfarande som ett svart täcke över den lilla staden. Jag är iklädd röd t-shirt och svarta träningsbyxor. Mamma är klädd på liknade sätt fast tvärtom: rött nere, svart uppe. Det är bara hon som får mig till det här: spinning klockan mitt i natten.

tisdag 15 februari 2011

Lugn

Helt galet att ha så här lite att göra, galet men ganska skönt. Det var längesen jag hade så här mycket tid till att läsa och sova. Undrar om det är riktigt nyttigt?! Jag kan ju vänja mig vid den här typen av liv.

söndag 13 februari 2011

Snöbilder 5

Mitt sällskap. Visst matchar de varandra fint?!

Snöbilder 4

Frusen näsa!!

Snöbilder 3

Istappar på tallgren.

Snöbilder 2

Eftersom jag bara kan blogga en bild i taget från mobilen får ni stå ut med en hel radda inlägg i dag.

Picasso-statyn i snöigt landsskap.

Snöbilder

Jag lovade stora sonen lite bilder på snön. I dag har vi haft ytterligare en fantastisk dag med sol, vindstilla och 6-7 grader kallt mitt på dagen. Vi åkte ut och fikade i stadens skärgård och det blev till och med en liten promenad ut på den istäckta Vänern.

Släkten är bäst

Så mycket som jag skrattade i går har jag inte skrattat på väldigt länge. Det började redan på förmiddagen och höll sedan på till en bit in på natten. Jag är så glad att jag bestämde mig för att åka hit och jag är så ledsen att jag bor så långt från alla mina underbara släktningar. Fötterna lide pin i dag efter allt dansande men jag har ett stort leende på läpparna och hela hjärtat fullt med kärlek. Älskar er.

lördag 12 februari 2011

Sverige

Tjugo grader kallt och liiite snö, men även strålande sol och helt ljuvligt vackert. Nu loppis! Sen 60-årsfest! (Resan kan vi prata om en annan dag. Jag kom fram!)

fredag 11 februari 2011

Skitväder

Sitter och kollar flygtrafiksinformation på Arlandas hemsida. Inställt och försenat står det överallt i listan. Och om jag nu tar mig till Stockholm är frågan om jag tar mig vidare därifrån. Jag ska få skjuts till Värmland men går det verkligen att köra?!

Skickat från min iPhone.

På väg

Sitter på flygplatsen och förundras över hur få kvinnor som ska med morgonflyget. Fyra har jag räknat till hittills. Resten är män i kostym. Var är alla affärskvinnor i kostym?

Skickat från min iPhone.

torsdag 10 februari 2011

Resfeber

Försöker packa, går sådär. Jag som tyckte att det skulle bli så fantastiskt skönt att åka bort ett tag, själv, känner nu en ganska stor separationsångest. Tänk om det händer barnen något när jag är borta. Tänk om det händer mig något. Jag vet att de kommer att ha det bra, men är det här verkligen nödvändigt, egentligen!?

Och mitt regnbågsbarn

God morgon!!! Här är det en riktigt bra morgon.

Totally Kitty

tisdag 8 februari 2011

Förvirring

I förmiddags hade jag stämt träff med min svägerska. Vi skulle ta en promenad och fika ihop. När hon kom hade jag gjort färdigt lunchen och skulle bara borsta tänderna och sätta på mig skorna. Hon kom in med bebisen i famnen och jag tror att detta var orsaken till det som hände sen.

Jag tog över bebisbärandet och vi gick ut i solen. Efter att ha fikat på ett café nere vid stranden (denna information är helt utan annan relevans än att göra vissa bloggläsare avundsjuka ;) gick vi för att hämta barnen. Det var då jag helt plötsligt kom på att jag med all säkerhet hade glömt att stänga av plattan på vilken riskastrullen stod. Detta är ungefär tre timmar senare. Promenaden hem blev något ångestladdad. Jag hörde inga sirener i alla fall och kunde inte heller se någon rök när vi närmade oss i backen, men redan innan vi öppnade dörren in till gården kunde jag känna lukten. Inne i köket stank det av bränt ris men inga flammor, tack och lov. Barnens lunch blev något mindre mättande än tänkt men vi har fortfarande någonstans att bo.

Tydligen är det så att den förvirring som drabbar nyblivna mammor även kan drabba andra närstående. För någon annan förklaring till det inträffande har jag inte.

La artista

Så här såg lillskruttan ut i eftermiddags när jag hämtade henne från skolan. En riktig liten konstnär sa hennes lärare. Jo tack, jag vet sa jag med tankarna på soffbordet som på morgonen dekorerats så tjusigt med bläck. La artista de la familia, minsann.

måndag 7 februari 2011

Måndag

Frukost på terrassen. Lugnt och skönt efter en galen morgon. Ibland funkar verkligen ingenting i morgonstressen. Dessutom måste jag sluta titta på True Blood precis innan jag ska sova. Sömnen blir liksom inte vad den borde vara när jag har sällskap av vampyrer och andra konstiga varelser i sängen.

söndag 6 februari 2011

Söndag

Rugby i dag för stora killen, med ny frissa och nya kläder. Solen skiner dessutom på oss i dag igen.

fredag 4 februari 2011

Skilda världar

Vi är på café och fikar med liperskan, och resten av gänget. Det är fortfarande ljust ute och temperaturen kan ni ungefär gissa på lilltjejens klädsel. Undrar vad vi hade gjort nu om vi bodde i Sverige?

Semester

Nio dagar. Jag reser helt själv. Lite dåligt samvete, lite panik för att inte ha kontroll, men mest bara skönt. Värmland och Stockholm blir det. Vem har tid för en fika? Just det, jag åker den elfte.

torsdag 3 februari 2011

Bebis

Och nu i den soliga parken med min brorsdotter.
Bra dag!

Lunch

I dag har jag lunchdejt med barnen på Fosters Hollywood, mys!!

tisdag 1 februari 2011

Klart och tydligt

För en liten stund sedan, i bilen på väg hem efter en galet stressig dag, sa min stora son drömskt: "Jag minns fortfarande när du inte jobbade, mamma. Det var bättre då."

Tidigare på dagen, vid lunch, konstaterade mellansonen: "Mamma är bäst på att göra lasange. Pappa är bäst på att jobba."

Jag tycker att det är skönt att mina barn har full koll på det här med könsroller, så det inte blir några missförstånd menar jag.

Du vet ...

... att barnen börjar bli stora när du kan ha på dig samma vita tröja två dagar på raken.