tisdag 31 december 2013

Gott nytt år

Det har varit ett år fyllt av beslut och nya erfarenheter och även om det inte har varit varken lätt eller smärtfritt är jag övertygad om att vi har bäddat bra inför nästa år. 

Jag hoppas och tror att 2014 kommer att bli året då vi kommer till ro i det nya och får känna av den där tryggheten som vi letar efter. Jag vet att det blir att år fyllt av ytterligare nya erfarenheter när våra fantastiska barn tar med oss på deras resa i livet. 

lördag 28 december 2013

Julen


Vi firade en snöfri jul i Skåne med kusinerna. Paket och mat i överflöd och mycket nöjda barn och föräldrar, förutom maken som helt enligt traditionen fick helt fel presenter av sin fru. 


Och dagen efter firade vi självklart Eira-dagen med dunder och brak! 


Nu är vi i Västmanland och ska fira far som har fyllt 70 och sedan blir det nyår i Värmland. Full fart som vanligt! 















onsdag 18 december 2013

Life is like a box of chocolates

Magsjuka, öronvärk och ögoninflammation är vad vi tilldelades i dag.

Är det någon som har lust att byta mot en något sötare pralin?

För övrigt var jag på Ullared i går. Jag hade mycket trevligt sällskap vilket gjorde det hela till en bra upplevelse, men jag har fortfarande en hel del klappar oinhandlade och känner återigen hur meningslös julklappshysterin är. En present var hade varit lagom, eller en resa.

måndag 16 december 2013

The gran!!

En helt galet stor och otroligt fin gran blev det när sonen fick välja. Han inte bara valde utan sågade (helt lagligt på granplanteringen) även ner den helt på egen hand. Och nu står den här och sprider julstämning i huset med sin fantastiska doft. Rätt nöjda är vi!

måndag 9 december 2013

söndag 8 december 2013

Låt firandet börja


I dag har vi firat två av de fem familjemedlemmar som fyller år i december. Det Eira och Stina som hade bjudit in sina närmaste 30 vänner till ett hejdundrande kalas.

Presentborden fylldes med diverse roliga paket, korven och saften flödade, tårtorna åts upp på två röda och limbo, dansstopp, hela havet stormar och fiskdamm lektes.

De två längsta timmarna i mitt liv!!

Men det var det värt.

Så här glad var sötnöten innan kalaset.
Med håret plattat och stassen på kan man inte vara annat än nöjd. 

fredag 6 december 2013

Pyssel

I går hade förskolan bjudit in till en eftermiddag i pysslets tecken. Varje avdelning hade en pysselstation och i lekhallen serverades fika.

Vi var där hela familjen. Det var mysigt och samtidigt beklämmande, stelt och stressigt: alla barn hade inte någon förälder att pyssla med, undvikande blickar när jag försökte ta lite kontakt med någon och väldigt många människor samlade i hysteriskt masspysslande.

Men vi fick en hel hög med egenhändigt skapade kreationer med oss hem. Fint så.

tisdag 3 december 2013

Erkännande

På måndagar har vi i den här familjen en liten organisatorisk krock. Viktor tränar handboll 18:00 till 19:15 och jag har kör 19:00 till 21:30. Eftersom vi har tre andra barn och bara en bil har det blivit så att Viktor får gå lite tidigare från sin träning och jag får komma lite sent till mitt rep. Detta innebär också att Viktor får sitta på en bänk (en stoppad sådan) och lyssna på traditionell körmusik i drygt två timmar.

Jag inser att det här inte är det roligaste en 11-åring kan tänka sig, men jag slutar ändå inte att hoppas på ett litet erkännande från sonens sida. Ett ”det lät fint, mamma” eller åtminstone ett ”den där låten var cool”. Jag förstår samtidigt orimligheten  i detta, och att jag egentligen borde nöja mig med att han inte en enda gång har klagat över sitt öde, men det går inte.


I går i bilen på väg hem pressade jag honom därför. ”Var det inte lite fint ändå?”, frågade jag med vädjan i rösten. ”Det lät som ni var många fler. Det var liksom starkt”, var det svar jag fick. ”Starkt” ska jag nöja mig med det?! Skulle inte tro det. Jag ska banne mig tvinga ungen att gå på julkonserten och åååhh vad fint han kommer tycka att jag sjunger. Annars blir det inga julklappar!  

Svenskt julmys

Mumsar lussebulle och dricker kanelte. Bullarna backade vi i lördags hemma hos kusinerna. Vi bakade också pepparkakor och julmuffins.

Det absolut bästa med att bo i Sverige!