torsdag 28 februari 2013

onsdag 27 februari 2013

Försovning

Vi skyller allt på den lille natthärjaren som på något sätt fick sin mycket trötta far att stänga av väckarklockan när han trodde att han satte på den. Klockan nio vaknade vi och nu sitter fyra barn här i soffan.

Inte för att jag inte är van vid att jobba med hela huset fullt av ungar, men det här börjar bli lite tröttsamt. En enda dag på jag vet inte hur länge har jag haft "bara" en unge hemma.

måndag 25 februari 2013

Pausmusik

Jag har en himla massa att berätta men just nu blir det pausmusik.

söndag 24 februari 2013

Hockey

I dag är det äntligen Viktors tur att få spela hockey. Det var lite trögt här på morgonen så jag blev tyvärr kvar hemma med de tre små, men jag fick den här bilden skickad till mig.

fredag 22 februari 2013

Mys

Det finns faktiskt inget bättre än helgmys med hela gänget. God mat, tända ljus, Wild Kids på tv:n och kärlek!

torsdag 21 februari 2013

Paket

Det kom ett paket i dag. Det var främst saker till Erik men min snälla mor hade tänkt även på sin dotter, och nu är det jag som kryper upp i soffan och smaskar lakritschoklad tills det sprutar ur öronen! Ska bara läsa för V först, en liten stund får det bli i dag : )

Omväxling förnöjer

I dag är maken och Lukas hemma med feber medan Viktor äntligen åkte till skolan.

Det rullar på kan man säga.

måndag 18 februari 2013

Bakvänt

>
> Jag tror att det var en trött make som hjälpte dottern med strumbyxorna i morse för det här är definitivt inte Eiras rumpa!!
>

Tur att de är så söta

Mina två små skruttungar! De börjar bli riktigt tajta de här två och jag är säker på att Eira kommer att lära sin lillebror allt han behöver veta för att klara sig bra här i livet, eller åtminstone hur man på bästa sätt driver sina föräldrar till vansinne : )

Jo tack, det knallar och går

Öroninflammation, is in the house! Och stora killen är mer eller mindre döende, exakt som en vuxen karl skulle man kunna säga. (Nu är jag extremt sexistisk och generaliserande men sömnbrist och klokhet går inte hand i hand i min värld.)

Liten är fortfarande liten och därför glad och pigg så länge han är fullmatad med febernedsättande. På nätterna däremot är han bara nöjd så länge han får snutta på ena bröstet och pilla på det andra. Försök inte dra undan något av dem för då tar det hus i h-vete!!

Japp, så har vi det.


söndag 17 februari 2013

Febrigt värre

Viktor är fortsatt febrig och har nu även ont i örat och har flyttat in i vårt sovrum.

Eira är från och med i går feberfri.

Erik vaknade med hög feber klockan fem i morse.

Lukas är frisk.

Jag har spelat padel tre gånger i helgen och har en känsla av att det är det enda som håller mig på rätt sida av vansinnessträcket. Jobbat har jag självklart också gjort och vi lyckades få till lite Mellomys i går, dock i sällskap med både näsblod, tårar, feber och snor.

fredag 15 februari 2013

TGIF, eller nåt

Fortsatt sjuka barn.

Bebis som efter förra veckans feber återigen sover skitdåligt.

Jobb alla veckans dagar.

Men solen skiner och vinden har mojnat.

torsdag 14 februari 2013

Glad Alla Hjärtans dag!

Här firar vi med att tre av fyra ungar är hemma i dag och får obegränsat med kärlek av den jobbande mamman! Maken fick en liten present i morse och verkade nöjd med det. Det blir glass efter maten, mys till middag och sen kanske barnen slår till med att ge mig en hel natts sömn i present!

onsdag 13 februari 2013

Blivande författare?

I dag skriver Lukas en egen bok, eller i alla fall en liten saga. Det hela sker på eget initiativ och med stor entusiasm. Kanske det blir en författare av honom en dag.

tisdag 12 februari 2013

"Ledig" dag

Ungarna är lediga från skolan. Maken är ledig från jobbet. Jag jobbar.

Det är väldigt ofta så: jag jobbar när de andra är lediga. Det är inte världens bästa upplägg. Det sliter på hela familjen men främst på den äktenskapliga relationen. Hur fan ska man hinna ta hand om varandra?

måndag 11 februari 2013

Kocken

I dag blir vi bjudna på mat som har inhandlats och lagats helt på egen hand av min stora fina kille. Vi har fått beställa dricka och nu kommer snart maten. Älskade, stora unge!

Nyfiken

I dag kollade jag in min statistik här på bloggen och upptäckte att den senaste veckan har jag haft 87 sidvyer i Ryssland. Med detta hamnar Ryssland på tredje plats, efter suveränerna Sverige och Spanien. Vilka är ni, du? Jag kan inte kommer på att jag känner någon som bor i Ryssland. Jag tror inte ens att jag har läst någon blogg som skrivs av någon i Ryssland.

Nyfiken, som sagt.

I övrigt har jag haft varenda liten unge hemma idag eftersom det är två dagars karnevalsledigt den här veckan. I morgon lyckades till slut maken ta ledigt och det är tur det för jag har en hel del jobb som väntar.

söndag 10 februari 2013

lördag 9 februari 2013

Karneval

I går firades det karneval i barnens skola. Kvällen innan hade jag kämpat med Eiras spader 7 efter att hennes fröken hade ringt och undrat om jag tänkte fixa utklädningskläder eller inte. Eira hade tydligen sagt att hennes mamma hade för mycket att göra och därför inte kunde göra något kort åt henne. Jobbig fröken har hon Eira. Vi brukar kalla henne Super-Marta, eftersom hon är så himla bra på allt och dessutom riktigt duktig på att klaga på oss föräldrar, mammor. 
Hur som, jag fixade dressen och den såg riktigt bra ut när den stoppades ner i påsen på morgonen. (Jag fick visserligen muta sötrumpan för att hon skulle gå med på att sätta på sig den, men det är ju som det ska.) När Eira sedan kom in på tjurfäktningsarenan i byn var det ungefär hälften av spadersymbolerna kvar och baksidan hade lossnat den med. Ja, ja hon fick fira karneval i alla fall. 


 


Lukas var en hobbit, en riktigt fin sådan med både träsvärd som morfar har gjort och en ring runt halsen. 



Viktor var en urtjusig Peter Pan. De äldre barnen spelade upp varsin scen ur de böcker de hade hämtat inspiration ifrån. Alla lärare, rektorn och sekreteraren var utklädda och borgmästaren var där och tittade.



Erik höll sig relativt lugn på läktaren. 

Och så fort vi kom hem bytte min prinsessa om till den fiiina traje de flamenca som kom med posten i torsdags och som hon har på sig även i skrivande stund. Fattar väl vem som helst att det är skittråkigt att gå omkring i en plastpåse och se ut som ett spelkort när man kan vara så här fin. 

torsdag 7 februari 2013

Nytt försök

Om en liten stund ska jag och Erik åka och hälsa på på ett dagis. Jag tänker fyra timmar om dagen. Maken lämnar. Jag hämtar.

Viktor tycker inte alls att det är en bra idé. "Jag vill ha honom här hos oss", sa han när vi pratade om det i går. Han tyckte också att det var orättvist att Erik skulle behöva gå på dagis när han, Lukas och Eira inte har gjort det. Jag fick förklara för honom att de har gått på dagis alla tre, inga långa dagar men ändå, och att Erik kommer att vara hemma när han kommer från skolan.

Hemmamamma, bliv vid din läst.

tisdag 5 februari 2013

Jomensåatt

Småungars magsjuka smittar.

Men det kanske ni redan visste.

Mens har jag också.

Mamma och kvinna i den ljuvligaste av kombinationer.

måndag 4 februari 2013

Helgsnack

Lukas var mycket nöjd med firandet i lördags. Sista gästen hämtades klockan tre på söndag eftermiddag så de hade gott om tid för spel och lek på söndagen. Ja, de höll på en bra stund på lördag kväll/natt också.

Jag var lite orolig för att någon skulle bli ledsen och längta hem när det blev dags för nattning, men det var inga problem alls och de somnade riktigt snabbt, när vi väl fick dem att ligga still, och sedan sov de som fyra små grisar i en liten rad.

Eira och jag var mycket nöjda med Mellomyset. Kanske inte så mycket för kvaliteten på låtarna (fast det är ju inte det det går ut på egentligen) utan för att vi fick en lång stund för oss själva. Eira dukade så fint åt oss och ställde till och med blommor på bordet. Sedan satt hon i mitt knä nästan hela tiden och pratade om viktiga saker som att man faktiskt får se ut som en tjej fast man är en kille. Underbart!

Helgen avslutades i går med grannmys på en av barerna på området och sedan tyvärr med en magsjuk liten skruttbebis. Han är pigg och äter och dricker, men det byts blöjor i en rasande fart och lilla rumpan är alldeles röd och öm.

Jag hoppas att ni också har haft en bra helg och är pigga och glada så här på en måndag.

lördag 2 februari 2013

Härlig lördag

Vi startade dagen tidigt med två hockeymatcher för vår nyblivne hockeyhjälte, Lukas. På vägen hem från rinken stannade vi och köpte ett helt gäng smällare som Viktor har tjatat om ett bra tag och nu blev mycket nöjd över. Efter lunch åkte Eira och Maxi och shoppade nya skor åt Eira. Klockan fem kom en av Lukas bästisar och efter att ha hämtat upp två kompisar till åkte maken med hela gänget på bio och efterföljande middag ute. Och nu väntar Viktor på att bli upphämtad för att sova hos en kompis medan Eira och jag har värmt upp inför Mello med allsång med syrran!

Kan ju inte bli mycket bättre!

fredag 1 februari 2013

Favoritmat

Kräsen är hon, fröken Eira, men idag får hon det bästa hon vet: kycklingryta med broccoli, lök, vitlök och färsk ingefära. Det är det, pannkakor och makaroner som hon äter!!

Sällskap

I dag har jag två små frön hemma. Men det är nästan enklare eftersom storasyster underhåller liten, vilket gör att jag har jobbat en lång stund relativt ostört. Jag kanske skulle anställa Eira i stället för att leta dagis, eller kanske inte : )