tisdag 28 juli 2015

Framsteg!


2870 gram, 47 cm lång och ingen matsond! Han drog själv ut sonden i söndags och efter kontrollen i går konstaterade sköterskan att Ebbe själv bestämt att nu fick det vara nog. Nu är det fri amning som gäller och det är jag ju bra på. 

lördag 18 juli 2015

Bebis med tillbehör

Det är inte alla som får bebisar med extra tillbehör! Tänkte visa för er hur det ser ut här hemma. 

Vi börjar med syrgaskoncentratorn. En tjusig liten sak som står och brummar hela dagarna. 


Till den hör fjorton meter slang, även kallad snubbeltråden. 


Vi har också ett förråd med gastuber stående i sovrummet. 


Till gastuberna har vi en tjusigt väska.


Och för att vi ska veta hur mycket syrgas Ebbe behöver har vi en saturations- och pulsmätare. 


Till mätaren hör en prob som här syns ihop med diverse tejper, tvättcreme, handdesinfektion etc.


Vi har även förråd med näsgrimmor, sprutor, burkar, flaskor ...



Och sist men inte minst min vän pumpen. Den är helt fantastiskt effektiv och har gått varm sedan dagen jag blev utskriven. Jag hade även en egen pump på sjukhuset så jag alltid kunde pumpa var jag än var. 


Allt detta får vi eller får låna så länge Ebbe behöver det och det är jag tacksam för. Detta ihop med hemsjukvården gör att vi kan vara hemma och leva ett ganska vanligt liv, vi och våra tillbehör. 

torsdag 9 juli 2015

Vilodag

Det regnar ute och vi passar på att vila upp oss efter gårdagen. Ebbes syresättning var riktigt svajig i morse och vi fick dra upp syret ett par snäpp så han och jag hänger i soffan i dag. 



Ebbes pappa däremot springer en massa ärenden på stan och har precis hämtat vår nya bil. Att åka omkring i en sportig BMW när man har minst fem barn i huset blev till slut ohållbart. Så nu blir det den här i stället: 


Många barn, stor bil! 

onsdag 8 juli 2015

Tuff dag för Ebbe

I dag hade vi återbesök på sjukhuset för en andra ögonundersökning. Ebbe fick droppar i ögonen två gånger innan undersökningen, vi fick också väga och mäta honom och han rutinundersöktes av en barnläkare. När vi till slut var färdiga med allt sattes en ny sond, med viss möda, och när vi äntligen kom därifrån var lillkillen helt färdig. Efter att ha legat superstabilt i syresättningen i flera dagar svajade han en hel del när vi kom hem, min stackars prins. 

Det positiva var dock att ögonläkaren gav hos grönt kort och sa att vi slipper en tredje undersökning, något som egentligen är rutin. Nu har vi bara en rakitröntgen kvar, och syrgasen och sonden så klart men ändå en sak mindre att oroa sig för. 

Helt slut i bilen på vägen hem. 

måndag 6 juli 2015

8 veckor!

2510 gram!! 150 gram mer än i torsdags!! Och extremt avslappnad på vågen. 


söndag 5 juli 2015

37 veckor

Bara tre veckor kvar till bf och han känns väldigt mycket som en fullgången bebis nu, förutom sonden och syrgasen. Vi har sänkt syrgasen ett hack till i dag och amningen funkar bättre och bättre. Det fina vädret är också en bidragande faktor till att allt känns rätt ok just nu.