tisdag 26 augusti 2014

Hjälpande syskonkärlek

Jag jobbar alldeles för mycket igen. Detta gör att ett större ansvar läggs på barnen när det gäller att hjälpa till här hemma.

I dag till exempel tog Viktor helt på eget bevåg sin lillebror och bar in honom till sängen. Sedan gjorde vi välling tillsammans som han sedan gick in med. Erik nöjde sig självklart inte med detta utan krävde att bok skulle läsas, vilket storebror gjorde. När liten sedan ville att ytterligare en bok skulle läsas hörde jag storebror förklara lugnt men bestämt att nu var det dags att sova. Viktor sa god natt och Erik nöjde sig med detta och lågt snällt kvar i sin säng.

Tolvåring var stolt och nöjd när han kom ut, liten somnade samtidigt som mitt hjärta höll på att spricka av kärlek.

torsdag 21 augusti 2014

Liv

Ett halvår tillsammans. Vi har hunnit med mycket på kort tid och nästan allt känns helt underbart. Jag lever fullt ut, med allt vad det innebär, och jag älskar det.

Skolan har börjar både för mig och barnen. Jag jobbar halvtid och kommer att plugga heltid från och med 3 september.

Det är nytt, spännande och fullt ös!!

måndag 11 augusti 2014

Läget

Det går väldigt upp och ner, men nu är det ändå ok. Fysiskt har jag återhämtat mig nästan helt och jag är mycket med stabil känslomässigt. Vi har pratat och gråtit i timmar. Vi har varit så nära man kan vara, och det är en stor tröst.

Jag har även tagit tag i allt det som jag hade planerat och som nu hamnade i ett helt annat läge. Jag har kommit in på en utbildning, som jag inte hade tänkt hoppa på eftersom jag var gravid men som nu blir av, och i morgon börjar jag jobbet på skolan igen. Jag blev erbjuden en halvtisdtjänst i våras och kommer att vara kvar ända fram tills nästa sommar. Jag har även fullt upp med översättningen.

Det är alltid bra att ha något att göra, en riktning.

fredag 1 augusti 2014

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag har inte berättat det här, men jag har varit gravid ett tag, 16 veckor och 2 dagar för att vara exakt. Eller jag var gravid i 16 veckor och två dagar. För i går slutade jag att vara gravid och blev istället mamma till en liten änglabebis.

Och det spelar ingen roll hur många barn man har sedan tidigare för att föda fram ett dött foster och sedan sitta med det i händerna och säga hej då är det mest fruktansvärda jag har varit med om.