fredag 29 november 2013

Adventsfirande



Vi har varit i kyrkan och tittat på Lukas som fick vara med och fira in julen och det nya kyrkoåret genom att sjunga tre sånger. Jag fick kämpa tillbaka tårarna, så fint var det.

Sen kan man ha åsikter om hela det kristna upplägget, många åsikter, men Lukas var ljuvlig.

P.S. Det är vid sådana här tillfällen som jag älskar mitt jobb, för att det ger mig möjlighet att vara med. Jag ska komma i håg det på söndag kväll när jag kämpar med projeketet som ska lämnas in på måndag morgon.

tisdag 26 november 2013

Vinter

Andra dagen med minusgrader. Det blöta försvann. Tack för det vädergudarna.

Första advent på söndag och vintern har kommit till Skåne.

fredag 22 november 2013

Vinternöje

Det kan vara så att det bästa inomhusnöjet man har att tillgå i Sverige under vintertid är badhusen. Jag saknade det i Spanien. Där är badhusen till för träning och undervisning, inte lek.

I går tog syrran och jag med oss våra sju vildar och åkte till badhuset i Vellinge. Sju barn plus badhus låter lite skrämmande, kanske, men vi hade supermysigt allihop. Och jag är övertygad om att det kommer att bli många fler besök den här vintern.


söndag 17 november 2013

Positivt

Jag fullkomligt frossar i smörgåsgurka och knäckebröd sedan jag flyttade till Sverige. Och i dag är det körrep hela dagen. Två mycket positiva saker med flytten.

onsdag 13 november 2013

Varför inte?!


Som om vi inte hade tillräckligt att göra!! Men jag kan ju inte låta ungen hålla på med enbart faderns sport.

Ni visste det säkert inte men jag har ett förflutet som handbollsspelare och det märktes helt klart på sonen. Han var nämligen riktigt duktig, och älskade det.

Jomensåatt, undrar hur mycket tid det här kommer att ta?

tisdag 12 november 2013

Fröken Eira

Kunskapstörstande, smart, respektfull, aldrig inblandad i bråk, lugn ... Någon enstaka gång arg, men då går hon bara undan och lugnar ner sig.

Om vi nu hade funderingar på hur det går i skolan så kan vi släppa dem nu. Fröken gratulerade oss när vi sa att Eira är vårt livligaste barn. "Hur har ni lyckats med det?!", frågade hon.

måndag 11 november 2013

Måndag

På väg till bussen i morse försökte jag föra ett samtal med min dotter när hon helt plötsligt vänder sig om, stirrar mig stint i ögonen på det sätt som bara hon kan, och utbrister:

"Jag är på dåligt humör, mamma!"

Jag försöker då, i min djupt inneboende vilja att blidka min avkomma, prata mjukt och klappa henne i ryggen. Till svar får jag ett morr och en ny "blick". I samma stund börjar de två lite större avkommorna att bråka om vem som ska stå först i kön till bussen.

Man måste bara älska måndagar!

fredag 8 november 2013

Inte nöjd nu, och inte sen heller

Jag vet att jag kommer att sakna det, så mycket att jag kan gråta när jag tänker på det, men att inte kunna sitta på toa ens 2 minuter utan att har minst en unge hängande i dörrhandtaget kan ibland vara lite stressande.

I går, när tredje sötnosen ryckte i dörren och ropade på mig, satt jag kvar extra länge i ren trots. Jag funderade också på att skrika något passande om att de har ytterligare en förälder som de kan trakassera. Han den där krullhåriga spanjoren som går under namnet "pappa"! Men jag lät bli.

Fast jag kommer att sakna det, när det blir tyst och alla har flyttat hemifrån ...