fredag 30 augusti 2013

Varför?

Förutom det helt självklara, som att vara närmare familjen, har jag helt glömt bort varför jag ville flytta till Sverige. Det är inte så att vi vantrivs, men det har varit en tuff sommar och jag har ofta funderat på om det över huvud taget var värt det. Hade vi flyttat direkt från El Puerto tror jag att det hade varit mer självklart, men vi trivdes i Valladolid, väldigt mycket.

Jag vet att skolan och tryggheten var en stor bidragande faktor till flytten, men nu är jag inte alls övertygad om att skolan är bättre och tryggheten har vi inte hittat än.

Tur i alla fall att sommaren har varit fantastisk i all sin solighet.

onsdag 28 augusti 2013

Lukas

I går började Lukas på teater. Han älskade det. 

I början av lektionen fick alla barnen gå upp och sätta sig på scenen i en halvcirkel. En efter en skulle de presentera sig med namn, ålder och något de tycker om att göra. De första fyra eller fem barnen sa att de tyckte om att spela data- eller tv-spel, men när det blev Lukas tur sa han: Hej, jag heter Lukas. Jag är sju år och tycker om att dansa. 

Nästa vecka börjar dansskolan. 

onsdag 7 augusti 2013

måndag 5 augusti 2013

Sommar

Det tog stopp, tvärstopp. Överjordiskt mycket jobb blandat med en hel rad besök gjorde att tiden tog slut. Det har hittills varit en väldigt fin sommar och samtidigt en totalt utmattande sådan. Jag har egentligen inte tid nu heller så jag återkommer, snart, med bilder och små berättelser från vår sommar.