söndag 30 juni 2013

Miljöbyte

Vi tänkte åka hem men fastnade på vägen.

Nu sitter jag och jobbar i mammas och Anders vardagsrum medan barnen röjer i resten av huset. Jag var uppe tidigt och gick 8 kilometer med mamma, det är sånt man gör när man är här. I eftermiddag kommer fina vännen på besök med sina fina ungar.

Sen åker vi hem, någon annan dag.

tisdag 25 juni 2013

Fortfarande i Västmanland

Jag vet att ni förmodligen tänker att bristen på uppdateringar beror på semester. Jag önskar verkligen att det var så, men det är ofantliga mängder jobb som håller mig sysselsatt hela dagarna, och kvällarna.

Vi har inte ens tid att åka hem.

måndag 17 juni 2013

Semester

Sitter och jobbar med en helt annan utsikt i dag. Vi gick upp fem, satt sju timmar i bilen men nu är vi här!

måndag 10 juni 2013

Vad jag saknar

Känner mig inte riktigt lika ufo-aktig som i början. Solen, allt det gröna och den ljumma luften hjälper.

Vi har nästan fått ordning i huset. Flyttlasset kom bara ett dygn för sent och med två bilar i stället för en, och med hela bohaget nedmoterat till ett skräckinjagande plockepinn, men flyttgubbarna fick snällt stanna kvar och montera det mesta och nu liknar det hela faktiskt ett hem.

Men jag saknar den andra värmen: den spanska kulturen, livet, glädjen. Jag märker till och med på barnen, särskilt den stora, att han pratar på ett annat sätt när han träffar spanjorer. Leendet blir större, volymen högre.

Jag saknar det.

torsdag 6 juni 2013

Snart på banan

Vi är inflyttade. Uppkopplade, även om täckningen kunde ha varit bättre. Och på god väg med undanröjandet av flyttlådor.

Vi trivs. Barnen har för första gången egna rum allihop. Jag har ett ljust kontor med ett stort fönster och utsikt över trädgården. Maken har alldeles för mycket tid till att hålla ordning på oss, men han verkar ändå trivas helt ok.

Sol och ganska varmt har vi också. Och nu långhelg.

lördag 1 juni 2013

Solsken

Är det här första dagen på resten av vårt liv så kommer det att bli bra: strålande solsken, promenad till Smyge, frukost på altanen, fiske och glada barn.