torsdag 30 maj 2013

På allvar

I morgon anländer maken, på lördagen flyttlasset och allt det här blir liksom på riktigt. Just nu känns det fortfarande som vi är på besök och kan åka hem när som helst.

Det är lite läskigt, även om jag känner mig mer hemma än de första veckorna då utomjordingskapet var stort. Det ska i alla fall bli skönt att ha alla samlade och få eget boende. Boendet känns dessutom helt fantastiskt. Huset är precis lagom stort och supermysigt, och trädgården insynsskyddad, mysig och lättskött.

Det blir nog bra.

måndag 27 maj 2013

Lukas på tv

I dag har Smygeskolan varit med i projektet Peace, love and photography som ska samla in pengar till fattiga barn. Barnen har haft besök på skolan av de två som driver projektet och i dag har de bildat ett C i ett rapsfält i Stora Isie. 

De lokala nyheterna var självklart där och Lukas och två barn till från hans klass lyckades bli utvalda att svara på en fråga. Så nu har vi en tv-kändis i huset. 

Och om ni vill kan ni trycka på den här länken så får ni se honom i slutet av inslaget. 

Och om inte så får ni i alla fall en bild på sötnosen här under, iklädd den fina tröja som delades ut till alla barn.


Mi campeón

Han som åkte till Spanien för att spela rugby gick det riktigt bra för. 


Japp, det är en guldmedalj som hänger runt halsen! 

Och så här ser det ur när han spelar. Svårt att vara stoltare!


Helgens höjdpunkt

Barnens dag på Tosselilla kunde vi ju inte missa! Sean Banan var där och vi hann även med karuseller, guldvaskning och BAD! Syrrans barn verkade inte bekommas av den inte allt för varma luften, men mina stackars spanska ungar var till slut blåfrusna, men väldigt nöjda. 













onsdag 22 maj 2013

Han kom fram

Allt gick bra och nu blir det grabbsnack och rugby för hela slanten ett par dagar.

Nervös

Sitter på McDonalds med en något nervös elvaåring som ska flyga på egen hand till Spanien för att spela i spanska mästerskapen i rugby. Det blir första ensamflygningen. Han börjar bli stor på riktigt nu!

måndag 20 maj 2013

Allt för god

Funderar lite på varför det är så att vi inte har haft några problem med bitningar sedan förra gången vi hade ett barn i svensk förskola? På alla år i Spanien har inget av mina tre barn blivit bitna. En månad in på Eriks förskoleliv ser han ut som ni kan se. Och det bör påpekas att denna bild togs i morse och inte i fredags när det hände. Ni kan kanske själva föreställa er hur det såg ut då.

Jag hoppas innerligt att det var första och enda gången!

söndag 19 maj 2013

Grattis Sverige

Född som jag är i Karlstad var jag i min ungdom ett fanatiskt hockeyfan. Jag stod i kö med kompisarna för att få bästa platsen på ståläktaren. När Färjestad spelade mor AIK var det lite läskigt.

Sedan jag flyttade till Spanien tror jag inte att jag har sett en enda hockeymatch. Men det är ju kul med hockey. Särskilt när Sverige bli världsmästare.

(Allt för att glömma 14-platsen från i går. Fast Danmarks seger gör ju att vi teoretiskt sätt kan åka över och se det hela på plats nästa år. Vi satsar på det!)

lördag 18 maj 2013

Lycka

Syran och jag tog med oss hela barnaskaran och åkte till Malmö i går. Vi ville titta lite på schlagerspektaklet men även en glass i solen stod på schemat.

När Erik var färdig med sin glass fick han bytas kläder på från topp till tå, men det var det värt!

torsdag 16 maj 2013

Korvigt värre

I går var det föräldrar mot barn-dag på rugbyn. Alla föräldrar bjöds in att få lära sig lite rugbyteori  och sedan spela match mot barnen. Vi hade med oss varenda liten unge och Lukas, Noa och Malte var med och tränade, och ska nog fortsätta. Efter matcherna bjöd klubben på korv i klubbhuset.

I dag är det förskolans dag. Vi ska dit med alla ungar och grilla korv och umgås med de andra barnen med tillhörande föräldrar.

Tänk att jag saknar de spanska picknickarna, särskilt de som dukades upp vid rugbymatcherna.


tisdag 14 maj 2013

I dag börjar Eurovision

Vi är ju så nära men ändå så långt bort. Tänk om vi hade haft biljetter!! Jag har i alla fall min favorit inför kvällens första semifinal. 


måndag 13 maj 2013

Tillbaka i södern

Vi har haft det väldigt bra i Värmland, men jag tror att det blev en lite för kort visit för att barnen skulle vara helt nöjda. Som tur är står sommaren för dörren och då åker vi upp igen. Både Viktor och jag tyckte att det var härligt med skogslandskapet, Lukas trivdes med lugnet och Eira ville bara vara i sitt lilla hus (lekstugan). Till och med Erik var på sitt bästa humör och blev väldigt förtjust i både bonusmorfar och min morbror. 

Här kommer några bilder. 

Vi var på badhuset och Erik var först lite tveksam
men på slutet hoppade den vilden från kanten och åkte
vattenrutschkana.

Badprins.

Den här tuffingen hoppade från trean!

Den här tuffingen slog volt från trean. 

Eira åkte typ tusen gånger i rutschkanan. 

Bus med morbror Hasse.

Glass vid Picasso, ett måste.

Grabbarna grus. 

Mormor med alla barnbarnen, eller alla som var där : )

fredag 10 maj 2013

Nyklippt

Första besöket hos vår privata frisör! Ett något mindre raggig unge. Ganska bra gick det också, i alla fall de första fem minuterna. Sen fick vi avsluta i mammas famn. 




torsdag 9 maj 2013

Alla platser är bra utom de dåliga

På väg upp till Värmland i går skrev jag på kontraktet för huset, på en parkeringsplats mellan ett Mc Donalds och en bensinmack. Den trevliga husägaren mötte upp oss för att jag skulle slippa åka in i Malmö och krångla. Vi skrev på mot motorhuven på min bil, skakade hand och sedan önskade han mig trevlig resa. Jag sjöng hela vägen till Kristinehamn för jag tror faktiskt inte att jag kunde ha hittat ett finare hus, ett bättre pris, bättre villkor eller trevligare husägare.

Nu längtar vi efter att få flytta in den första juni.

onsdag 8 maj 2013

Road trip

I dag tar vi med oss mormor och drar till Värmland. Vi stannar bara ett par dagar men det ska bli mysigt att ha lite "semester" med ungarna.

Hur mysig resan blir återstår att se.

I övrigt går det faktiskt lite bättre för Erik på förskolan. Han gråter när jag lämnar men i går satt han lugnt och åt mellis när jag skulle hämta honom. Tills han fick syn på mig vill säga för då flög mackan över bordet och armarna sträcktes uppmanande mot mig samtidigt som han började hojta för full hals. Men ändå bättre.

måndag 6 maj 2013

En månad

Vi har varit i Sverige i en månad nu. Fort gick det.

Barnen har anpassat sig bra, även om det finns viss saknad som är värre än annan. Viktor har rugbyn som en stor sådan, det är helt klart inte samma sak här. För Lukas är det bästisen Samuel som gör ondast. Och Eira saknar hela Spanien.

Själv saknar jag maken allra mest. Bara han kommer blir det nog bra.

Intervjun vad spännande och gick nog ok. Jag vet dock inte om jag vill ha jobbet. Jag trivs med att vara min egen.


söndag 5 maj 2013

Sen var det några som blev i peruken också!

Det här är sånt som händer när mormor är på besök.



Bildkavalkad



Det har ju varit lite dåligt med bildbevis på bloggen ett tag så här kommer en sammanfattning med ett obscent  antal bilder. 
Vi anlände.

Och det låg fortfarande lite snö på backen.
Vi firade nioårsdag.

Vi hade roligt på Malmö tekniska museum.

Fanns både det ena och det andra att leka med.

Hårblås.

Lukas började på fotboll.

Erik började på förskolan.

Viktor började på rugby.

Eira började på ridning.

Det var skoldisco.

Med tillhörande discofrisyrer.

Vi firade 11-årsdag.

Med marängsviss.

Firade valborg.

Med brasa vid havet.


Vi åkte till skogen.

Och grillade.

Eira blev bjuden på kalas.
Och det åts glass i stora lass.



 I övrigt anpassar vi oss till det svenska livet så sakteliga. Jag har ju självklart en hel del att säga om det,  och kanske kommer det små inlägg även om den saken.