tisdag 30 oktober 2012

Höst

I går hade vi en helt ljuvlig höstdag här i norra Spanien. Tack var att vi för tillfället endast har en bil (någon tyckte att det var en bra idé att tanka diesel i bensinbilen, inte jag) fick vi promenera fram och tillbaka i Simancas för att alla skulle komma till sina aktiviteter. Vi gick längsmed floden Pisuerga, som kantas av höstskrudade lövträd, och solen sken genom den höga, friska luften.

När vi kom hem på kvällen var jag lyckligt fylld av höstkänslor och somnade gott på soffan.


Sommarminnen

Eftersom jag aldrig kom längre än till London  när jag tänkte redogöra för sommaren för några månader sedan, passar jag nu på att lägga upp några fina sommarbilder från de dagar vi tillbringade i Uttersberg, hemma hos pappa och Dorina. Det är inte annat än att jag längtar både efter vackra Sommarsverige och mina nära och kära. Att inte åka till Sverige över jul börjar kännas som det värsta jävla skitbeslut jag någonsin har tagit.

måndag 29 oktober 2012

Soligt

Det låg frost i gräset när vi vaknade i morse men nu värmer solen gott. Tänkte bara att ni som läser från Sverige ville ha lite väderinfo.

onsdag 24 oktober 2012

Språkövning



Det regnar och är tråkigt så vi passar på att öva lite på svenskan.

Lite av varje

Jag sitter i soffan, mitt kontor, och jobbar i ett helt tyst hus. Maken är ledig och ligger uppe och sover med liten, som har hållit honom vaken halv natten. Snart är det maken som är ett vandrande vrak. Tänk att det ska vara så svårt att få den där lille gynnaren att sova ordentligt.

Lusungen verkar vara lusfri än så länge och nu får jag till och med sätta upp hennes hår varje morgon. Jag får även muta henne med en godisbit varje gång jag ska luskamma henne. Som tur är fick vi ett stort paket med massor av välling och varsin godispåse till de stora barnen från mormor i måndags. För som Lukas sa i morse, svenskt godis är bäst!

Egentligen har jag helt tappat blogginspirationen, har inget att säga, har inte haft på ett tag, men jag är rädd för att vissa av mina läsare skulle bli smått besvikna om jag bara la ner verksamheten så jag kör på ett tag och hoppas på det bästa. Kanske skulle det vara en idé att använda sig av en sån där lista, en sån som Annika håller på med? Får nog fundera på det.

I övrigt önskar jag er en fin dag. Här ska det regna i dag, men det gör inget.

måndag 22 oktober 2012

Katten musen ...

var är lusen?

Självklart skulle hon med det längsta och lockigaste håret drabbas. Det är första gången vi råkat ut för detta och det hade varit skönt att slippa även den här gången.

söndag 21 oktober 2012

Söndag

Bär bebis, viker tvätt, lyssnar på Melissa Horn och längtar hem.

fredag 19 oktober 2012

Snart helg

Det är fredag och Erik och jag har startat dagen med att dansa järnet i vardagsrummet iförda endast pyjamas. Vi tog sedan järngrepp på stöket i köket och har nu gett oss på tvätten.

Det är inte klokt vad man får jobba när man inte har jobb.

onsdag 17 oktober 2012

Gullungar

Ibland saknar jag dem faktiskt redan innan de går ut genom dörren. Och när Lukas kommer och ska pussas för fjärde gången samtidigt som han berättar hur mycket han älskar mig, ja då är det knappt jag låter honom gå.

söndag 14 oktober 2012

Rejält

Bebisspyor i all ära, men när tioåringar blir magsjuka är det helt andra doningar vi pratar om.

Dessutom är det förmodligen ett av de mest otrevliga sätt man kan väckas på klockan två på natten.

Som tur är verkar han redan okej och har vi tur kanske det är över nu.

lördag 13 oktober 2012

Trött

Efter två dagars magsjuka är det en del av oss som är ganska trötta, och till och med griniga, i dag. Men det är bara en av oss som är så söt att man näst intill vill äta upp honom.

torsdag 11 oktober 2012

Kräkbebis in da house

Kvällsmaten kom upp över hela sängen.

Frukosten fick pryda köksgolvet.

Var lunchen hamnar återstår att se.


tisdag 9 oktober 2012

10 månader

Det går alldeles för fort! Jag tillbringar i princip all vaken tid med denna underbara lilla kille och ändå känns det som jag inte hinner med.

Han går mellan möblerna, skrattar högt och mycket åt sina syskon och så fort jag höjer händerna för att kittla honom, han vinkar åt oss innan han mer eller mindre rusar uppför trappan och sover helt klart bättre nu än för en vecka sedan. Han har fått tre tänder, två nere och en uppe, och Eira älskar att berätta detta för alla hon träffar på.

Helt enkelt oemotståndlig och vår prins.

Sömnsnack

I en vecka har jag nu sovit på soffan utan bebis, utan make. Efter en galen natt förra söndagen tog maken beslutet att helt ta över nattvaket. Erik har sedan dess fått nöja sig med napp när han vaknar på natten och välling vid sjutiden.

Det funkar hur bra som helst och jag får sova. Det bästa hade ju självklart varit att han inte vaknade alls, men han vaknar i alla fall färre gånger än när han har mjölkmaskinen bredvid sig. Och maken somnar om mycket snabbare än jag, mycket snabbare. Han är dessutom extremt nöjd över att jag har gjorts överflödig och det märks faktiskt på Erik att han är mer pappaorienterad numera.

Men som tur är har han inte glömt tutten helt.

onsdag 3 oktober 2012

Min dag

Med skönsång och muffins väcktes jag i morse av hela min underbara familj. Maken hade fixat en liten present, Lukas överöste mig med pussar, Eira krävde att få en klubba (hallå vilken födelsedagsfest har inte klubbor), Viktor stekte äggröra, rostade och smörade en macka och serverade mig världens godaste frukost och liten log saligt mot mig.

Och hela jag fylldes av lyckobubbel. Vem behöver mer än så på sin födelsedag.